CHP'li Barut'tan Erdoğan'a EYT tepkisi!

Gündem

CHP

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a EYT'liler için bir çözüm bulunmaması nedeniyle tepki gösterdi.


CHP'li Barut'un Yurttan Sesler'e yaptığı açıklama şöyle:

"Herkesin bildiği gibi Emeklilikte Yaşa Takılanlar olarak bilinen, ellerinden emeklilik hakkı alınan, doğru ifadeyle adeta hakları gasp edilen milyonlarca yurttaşımız var.

Yıllar içinde kangrene dönüşen bu sorunla ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, daha önce Prof. Vedat Bilgin'i görevlendirip sorunun çözümü için bir çalışma yapıldığını duyurmuştu. Dört gözle bu çalışmayı bekliyorduk ama Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak 'Gündemimizde yok', başka bir bakan Zehra Zümrüt Selçuk ise "Popülist yaklaşamayız" dedi.

"Alay eder gibi"


Aklımızla alay eder gibi, yurttaşlarımızın umutlarıyla oynadılar. Şimdi de kamuoyuna Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yapılan toplantıda bir milletvekilinin emeklilik yaşıyla ilgili sıkıntıları dile getirdiği, EYT mağdurlarının çalışmaya devam etseler bile maaşlarının düşmemesi için yeni çalışma önerisinde bulunduğu söyleniyor.

Bizim karnımız bu yalanlara artık tok. Bunlar hep verdikleri sözleri unutuyorlar. Hani EYT sorunu ortadan kalkacaktı? Bunların yalanlarına inanmayacağız ve milyonlarca mağdur yurttaşımız için mücadeleyi sürdüreceğiz."
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.