CHP'li Başarır'dan asgari ücret talebi

Gündem

CHP 

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, asgari ücretle çalışanların maaşlarına haciz konulmaması için kanun teklifi verdi.


CHP’li Başarır, İcra ve İflas Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifini TBMM Başkanlığına sundu.

“16 MİLYON İŞÇİ ASGARİ ÜCRETLE HAYATLARINI SÜRDÜRME MÜCADELESİ VERMEKTEDİR”


Teklifin gerekçesinde Türkiye’de 2 milyon 136 bin işçinin asgari ücretin altında, 7 milyon 87 bin işçinin de asgari ücret seviyesinde maaşla hayatını sürdürmeye çalıştığını belirten Mersin Milletvekili Başarır şöyle konuştu:

“Kayıt dışı çalışan işçilerle birlikte bu sayı 16 milyonu aşmaktadır. Dolayısıyla, 16 milyon işçi ve onların aileleri asgari ücretle ya da daha az bir gelirle hayatlarını sürdürme mücadelesi vermektedir.

Asgari ücret maaşıyla bırakın yoksulluk sınırını, açlık sınırının altında geçimlerini sağlamaya çalışan yurttaşlarımızın, borçlarından dolayı maaşlarına haciz konmasının önüne geçilmesi, yüreklerine bir nebze de olsa su serpmelerine neden olacaktır.”

“AB ÜLKELERİNDE ASGARİ ÜCRETLE ÇALIŞANLARIN ORANI YÜZDE 7-10 CİVARINDA”


Gerekçede, AB ülkelerinde asgari ücretle çalışanların oranı yüzde 7-10 civarında iken bu oranın Türkiye’de yüzde 40’ın üzerinde olduğuna dikkat çekildi.

Başarır, 4 kişilik bir ailenin açlık sınırının 2103 TL, yoksulluk sınırının ise 6850 TL olduğunu belirterek asgari ücretle çalışanların maaşlarına haciz konulmamasını istedi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.