CHP'li Gökçel: 'Çiftçimizin kara gününde yanında olun'

Gündem

CHP

CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, son günlerde etkili olan dolu afeti nedeniyle tarım alanları zarar gören çiftçileri ziyaret etti. Mersin'in birçok ilçesinde etkili olan ve onlarca dekar tarım arazisinde büyük çaplı hasara neden olan dolu afetinin ardından konuşan Gökçel, devleti, ilgili tüm kurumlarıyla çiftçinin kara gününde yanında olmaya çağırdı.




CHP Mersin Milletvekili ve TBMM Tarım Orman ve Köyişleri Komisyonu üyesi Cengiz Gökçel, geçtiğimiz günlerde yaşanan dolu afeti nedeniyle tarım alanları zarar gören çiftçileri ziyaret etti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, CHP Ankara Milletvekili Murat Emir ile CHP Mersin Milletvekilleri Alpay Antmen ve Ali Mahir Başarır'ın bulunduğu heyetle Mersinli çiftçilere geçmiş olsun ziyaretine giden Gökçel, hasar tespitlerinin bir an önce yapılara
k çiftçilerin mağduriyetlerinin önüne geçilmesi gerektiğini söyledi.



ÇİFTÇİLER DESTEKLENMEDİ


Benzer afetlerin geçtiğimiz yıllarda da yaşanmasına karşın çiftçilerin destek alamadığına dikkat çeken CHP'li Gökçel, "Umuyorum ki bu defa yetkili makamlar duyarlılık gösterirler ve çiftçimizin kara gününde yanında olabilirler." dedi. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin yanıtlaması talebiyle TBMM Başkanlığına yazılı soru önergesi de veren Gökçel, tarım sigortası olsun olmasın tüm çiftçilerin üretimde tutulacak şekilde desteklenmesi gerektiğini belirterek "Covid-19 salgını ile mücadelenin de gösterdiği gibi, tarımsal üretim ülkemizin en öncelikli konularından biri olmalı, çiftçi mutlaka desteklenmeli ve üretimin devamlılığı sağlanmalıdır." ifadelerini kullandı.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.