CHP'li Hamzaçebi esnaf için alınması gereken önlemleri açıkladı

Gündem

CHP

CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi, “Toplumsal Dayanışma Programı” ismini verdikleri ekonomik önlem paketi dahilinde esnafları ilgilendiren adımlara dair açıklama yaptı.


 

CHP'li Hamzaçebi, virüs salgını nedeniyle Türkiye’nin bir an önce alması gereken ekonomik önlemlere dair CHP Ekonomi Masası olarak hazırladıkları önlem paketini açıklamıştı. Hamzaçebi’nin yaptığı açıklamalara göre CHP’nin teklif ettiği önlem paketinde esnaflar ile ilgili olarak aşağıdaki önlemler yer alıyor:

-Faaliyetleri durdurulan işyerlerinde çalışan işçilerin ücretleri 3 ay süreyle İşsizlik Fonundan karşılanacaktır.

-AVM’ler hariç işyerleri kapatılan esnafın iş yeri kiralarını Devlet ödeyecektir.

- Eski dönemlere ait vergi ve sigorta prim borçları yeniden yapılandırılacak, yapılandırmanın ilk altı aylık dönemi ayı faizsiz olacaktır.

-Mart, Nisan, Mayıs ve Haziran 2020 aylarında verilecek Gelir Vergisi, KDV ve Muhtasar beyannamelerinin verilme süreleri uzatılacak ödemeler 6 süreyle faizsiz olarak ertelenecektir.

- Kredi Garanti Fonunu kaynakları 25 milyar liradan 60 milyar liraya çıkarılacak, bunun 10 milyar kiralık kısmı KOBİ’ler öncelikli olmak üzere turizm sektörüne kullandırılacaktır.

-Turizm sektöründeki Konaklama Vergisi ve Turizm payı kaldırılacaktır.

-Esnafın, Halk Bankası’na ve Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatiflerine olan borçları yeniden yapılandırılacaktır.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.