CHP’li Karabat: İstanbul'daki tüm riskli yapıları açıklayın

Gündem

CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, olası İstanbul depremiyle ilgili ve kentte 93 okulun riskli olarak tahliye edileceği açıklanmasına ilişkin, "Bu okulları hangi ara kontrol ettiniz? Elinizde İstanbul'da riskli yapı listesi olduğu anlaşılıyor. Bunları başta yerel yönetimler olmak üzere topluma açıklamak zorundasınız" dedi.

CHP PM Üyesi ve İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, İstanbul Valiliği'nin 20 Şubat Pazartesi itibarıyla kentte riskli bulunan 93 okulun öğrencilerinin depreme güvenli okullara nakledilerek, eğitim öğretim görmeye devam edeceklerine yönelik açıklamasıyla ilgili değerlendirmelerde bulunarak, İstanbul'daki tüm riskli yapıların açıklanmasını istedi.

"İstanbul'daki tüm riskli yapıları açıklayın" diyen Karabat, sosyal medyadan şunları kaydetti:

"Kahramanmaraş merkezli deprem sonrası İstanbul'da 93 okul riskli oldukları gerekçesiyle tahliye ediliyor. Çocuklarımızın güvenliği açısından olumlu ancak tam bir skandal. Bu okulları hangi ara kontrol ettiniz?

Deprem olmasaydı bu okullarda eğitim devam mı edecekti? Riskli denilen okullardan 99 depremi sonrası yapılan, yenilenen okullar da var mı?

AKP hükümeti gelen eleştiriler sonrası İstanbul depremine hazırdık diye açıklama yaptı. Elinizde İstanbul'da riskli yapı listesi olduğu anlaşılıyor. Bunları başta yerel yönetimler olmak üzere topluma açıklamak zorundasınız.

Plansız, öngörüsüz olduğunuz yine ortaya çıktı. Ne İstanbul'u ne de diğer riskli şehirlerimizi doğal afetlere karşı koruyamazsınız. Haziranda halkımız sizi gönderecek ve biz gereken önlemleri derhal devreye alacağız."

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.