CHP'li Torun: 'Ordu ili depreme hazır hale getirilmeli'

Gündem

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, “Son depremler göstermiştir ki, ilimiz Ordu ve komşu illerimiz de deprem tehlikesi altındadır. Devletin de belediyelerin de artık hem yapılaşmada hem de diğer konularda deprem bölgesinde olduğumuz gerçeğini göz ardı etmeden ciddi tedbirler alması gerekiyor” dedi.


Seyit Torun, Ordu’nun zaten bir afat bölgesi olduğunun altını çizerek, “Ordu’da sürekli heyelanlar oluyor. En son yine Aybastı’da yaşadık. Herkese geçmiş olsun diyorum. Bunun dışında çok sık sel baskınları yaşıyoruz. Bir de şimdi deprem gerçeği ortaya çıktı. Artık bunu herkesin iyice kavraması gerekiyor” diye konuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun, iklim krizinden sonra Türkiye’nin her yanının daha önce görülmeyen doğal afetlere açık hale geldiğini vurguladı. Torun, yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi:

“Hem yerel yönetimler yasasında hem de diğer yasalarda bu gerçeğe göre yeni düzenlemeler yapmak zorundayız. Ayrıca Ordu’da acilen bina stoku incelenmeli. Tüm ilçelerimizle birlikte Ordu’nun depreme dayanıklı hale getirilmesi gerekiyor. İnşaatların kontrolü daha titizlikle yapılmalı, toplanma alanları belirlenmeli, acil yardımlar için gerekli ekipman ve personel hazır hale getirilmeli. Daha önceden Ordu aslında gerçeği ile çok önceleri tanışmıştı. Şimdi yine ama daha ağır diğer felaketlerle birlikte deprem kendini hatırlattı. Kuzey Anadolu Fay hattı üzerinde bulunan Erzincan’da 1939'da meydana gelen büyük depremden Ordu da çok ciddi bir biçimde etkilendi. Şimdi Malatya ve Erzincan depremi bize yine bu depremi hatırlattı. Ülkemizin her yeri deprem riski altındadır ve buna şehrimiz Ordu da dâhildir.”
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.