CHP'li Zeybek'ten 23 Nisan mesajı

Gündem

CHP

CHP Antalya Milletvekili ve Adalet Komisyonu Üyesi Rafet Zeybek, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 100’üncü yıldönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. 


CHP Antalya Milletvekili Zeybek yayınladığı mesajda şu açıklamalarda bulundu:

“Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 100’üncü yıldönümünü gurur ve coşku ile kutluyoruz. Tarihi birçok başarılarla dolu Türk milletinin 100 yıl önce işgal altındaki ülkesinin kurtuluşu için, milletin azim ve kararlılığı ile kurduğu millet iradesinin temsil edildiği Türkiye Büyük Millet Meclisi, tarihte başka bir örneği olmayan kurtuluş ve kuruluşun simgesi Gazi unvanına sahip yegâne meclistir. 

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve mücadele arkadaşlarının öncülüğünde Milli Mücadele’nin zaferle sonuçlanmasını sağlayan kararların alındığı Türkiye Büyük Millet Meclisi, Türkiye Cumhuriyeti’nin ilanı ve Cumhuriyet Devrimleri ile çağdaş, laik ve tam bağımsız bir ülkenin temellerini oluşturmuştur. Egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğu Türkiye Cumhuriyeti, demokrasinin içselleştirildiği, hukukun üstünlüğünün sağlandığı, gelir dağılımının adil dağıtıldığı, bilime ve eğitime önem verildiği, üreten, sosyal devlet ilkelerinin gözetildiği bir temel üzerine çok güçlü bir şekilde inşa edilmiştir. Geçtiğimiz yüz yıl boyunca baskıcı yönetim, saltanat ve hilafet hayallerine kapılanlara, inançları sömüren cemaat ve tarikat yapılanmalarına, demokrasiyi sekteye uğratan askeri darbelere rağmen, Türkiye Büyük Millet Meclisi halktan aldığı yetkiyle tüm badireleri aşmıştır. 



23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutladığımız bu günde dünyanın ve ülkemizin içinden geçtiği koronavirüs salgını nedeniyle meydanlarda, sokaklarda, okullarda coşkuyla kutlamalar yapamamaktayız, bu coşkumuzu evlerimizde yaşayacağız. Tarihimizin onurlu mirasını, bugünün özverisi ile geleceğe taşıyacağımız nice 23 Nisan’lar yaşayacağımız güzel günler gelecektir. Eğitim hayatlarına evlerinde devam eden, sokaklarda coşkuyla seslerini duymayı özlediğimiz bugünün çocukları, yarının büyükleri; sizlere yaşanılabilir, gerçekten demokratik ve çağdaş bir Türkiye bırakmak için her zamankinden daha fazla çalışmaya devam edeceğiz. 

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 100’üncü kuruluş yıldönümünde, tüm çocuklarımızın ve milletimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlar, başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Türkiye Cumhuriyeti’nin ilelebet payidar kalması için şehit olan kahramanlarımızı saygı ve özlemle anıyorum.”       
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.