"Çözüm adil bir gelir paylaşımı"

Gündem

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Balık, akaryakıt fiyatları hakkında açıklama yaptı.

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Balık, akaryakıt fiyatları hakkında açıklama yaptı. Balık, "Göstermelik indirimlerle değil geçim kaynaklarının adil bir şekilde dağıtılmasıyla ancak ekonomide yol alınabileceğini AKP iktidarı artık görmelidir" ifadelerini kullandı.

Açıklama şöyle:

Dünyada brent petrolün fiyatı yüzde 30 düşerken, motorine yapılan 2,3 liralık indirim vatandaş için hiç bir şey ifade etmemektedir.


Brent petrolün fiyatı bir hafta içerisinde 127 dolardan 108 dolara düşmesine rağmen yedi gün üst üste zam yağmuru başladı. Gelen zamlarla 25 liraları zorlayan motorin litre fiyatları, petrol fiyatları bugünün kuruyla 277 lira aşağı inerken yapılan 2,3 liralık indirim ekonomiye hiçbir katkısı olmayan bir göz boyama yöntemidir.


AKP iktidarının her zaman uyguladığı hileli yönlendirme tekniklerinden birisi olan zam üstüne zam yapıp, hiçbir işe yaramayacak kadarını geri alarak ekonomiyi rayına oturtuyormuş gibi gösterme çabası ortadadır.


Başta akaryakıt fiyatları olmak üzere yeni yılla beraber ülke şartları yaşanabilir olmaktan çıkmıştır. Göstermelik indirimlerle değil geçim kaynaklarının adil bir şekilde dağıtılmasıyla ancak ekonomide yol alınabileceğini AKP iktidarı artık görmelidir.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.