Cumhurbaşkanı Erdoğan af yasasının durumunu açıkladı

Gündem

Ceza infaz yasası ya da bir diğer ifadeyle af yasası için yargı paketi gelişmeleri gündemde yer almaya devam ediyor. Son olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından gündeme getirilen ikinci yargı paketi, Abdülhamit Gül tarafından da dile getirilmişti. Erdoğan bugün de son durumu aktardı.


AF YASASI İÇİN SON GELİŞMELER


Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin grup toplantısında af yasası hakkında bazı bilgiler verdi. Erdoğan ifadesinde şu cümleleri kullandı:

"Şu anda yargı paketi üzerindeki çalışmalar yoğun şekilde devam ediyor. Meclis'teki komisyonlardaki çalışmalar bittiği anda hemen inşallah o da gelecek."

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, geçtiğimiz günlerde AK Parti TBMM Grup Toplantısı'na katılmak üzere geldiği Meclis'te gazetecilerin sorularını cevaplamıştı.

"İkinci yargı paketi Meclise ne zaman gelecek?" sorusu üzerine Gül, "Meclisin gündeminde olacak bir konu. 'Şu tarihte olur ya da şu şekilde olur.' dememiz, Meclisin saygınlığına, yasamanın asliliğine aykırı olur. Cumhurbaşkanımız da 'Birkaç hafta içinde neticeye kavuşur.' dedi. Umut ediyorum Meclisimiz, AK Parti Grubu öncülüğünde uzlaşıyla bu konudaki talepleri de yerine getirecektir." dedi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.