Erdoğan: "Tam kapanmaya geçiyoruz!"

Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan tam kapanma kararını açıkladı.

ABD Başkanı Biden, bir asırdan daha uzun süre önce yaşanmış acı olaylarla ilgili mesnetsiz, haksız, hakikatlere aykırı ifadeler kullanmıştır. Hiç bir tarihi ve hukuki temeli bu hikayeler milletimizin her ferdi gibi bizi de üzmüştür. 

Tarihteki olayların araştırılması ve hakikatlerin ortaya çıkartılması, bu işin erbabına, tarihçilere bırakılmalıdır, siyasetçilere değil.

Yıllardır dile getirilen Ermeni iddiaları konusunda ortak bir tarih komisyonu kurulması teklifimize hala bir cevap alamadık.

24 Nisan'da insani trajedi adına hiç bir şey olmamıştır. 24 Nisan 1915 Osmanlı Devleti'nin aleyhine faaliyet yürüten örgütleri kapatıp 235 yöneticisini tutukladığı gündür. 

(Biden'ın 'soykırım' nitelemesi) Radikal Ermeni çevrelerin ve Türkiye karşıtı grupların baskısıyla yer verildiğini düşünüyoruz.

(Joe Biden'ın 1915 olayları kararına tepki): "Tarihte yaşanan acıların yarıştırılmasını doğru bulmuyorum. Ama yarıştırılırsa bu yarıştan mutmain çıkacak tek milletiz"

Ben belgelerle konuşuyorum. Sayın Biden gibi konuşmuyorum. Kendisi neye dayanarak konuşuyor bilmiyorum. Buyursunlar gelsinler, arşivleri incelesinler.

Sevk ve iskana tabi tutulanların sayısı ABD'nin raporlarında bile en fazla 600 bin olarak belirtilmektedir ki gerçek rakam daha da azdır.

(1915 olayları) Acaba Amerika'nın arşivlerinde ne kadar belge var, varsa açabiliyor mu? Avrupa'da var mı, açabiliyor mu? Hodri meydan diyoruz.

Osmanlı, Ermeni nüfusu başka yere göndermemiş, topraklarında yer değiştirtmiştir. 1 hafta süre verilmiş, mazereti olanlar muaf tutulmuştur.

PANDEMİ KARARLARI

  • 29 Nisan 2021 saat 19.00'dan başlayıp 17 Mayıs saat 05.00'e kadar tam kapanmaya geçiyoruz. Bu tarihler arasında kesintisiz sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak. Bakanlık Genelgesi'nde yer alan alanlarda istisna tutulan işyerleri hariç tüm iş yerleri faaliyetlerine son verecek.

    Yemek servisleri sadece paket servis olarak hizmet verecektir. zincir marketler pazar günü kapalı olacak. Diğer günler hizmet vermeyi sürdürecek.

    Şehirlerler arası toplu ulaşım kısıtlanacak. Yüzde 50 hizmet verecek.

    Konaklama hizmetleri artık kısıtlamaya istisna teşkil etmeyecektir.

    Kamu kurumlarındaki personeller uzaktan veya dönüşümlü çalışmaya yönlendirilecektir.

    Anaokulu, kreş 8 ve 12. sınıflar dahil yüz yüze eğitimlere ara verilmiştir. tüm sınavlar ertelenmiştir.

Yorumlar (3)

Ekrem 3 Yıl Önce

Ben im düncmi bukadar önemsiyen biri varmı Allah Allah 3 hafta kapanmaya gidene kadar kongöre yapmasaydınız ölürmüsün üz cıkmış utanmadan kapanmaya gidiyoruz diyor yazıklar olsun size ve sizin gibilere

Çakır 3 Yıl Önce

Yani kongre yapmayacaksınız mı diyorsunuz yoksa size her şey serbest vatandaşa yasak

Ahmet 3 Yıl Önce

Ne olacak bu işlerin hali Allah yar ve yardımcınız olsun

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.