Feyzioğlu'ndan infaz indirimi çağrısı

Gündem

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Feyzioğlu, MHP'nin çağrısıyla gündeme gelen ve yakında TBMM'de görüşülmesi beklenen af düzenlemesiyle ilgili açıklama yaptı. Cezaevlerinin kapasitesinin dolduğunu kaydeden Feyzioğlu, "Acilen bir defaya mahsus infaz indirimi yapmalıyız" dedi ve kalıcı bir reforma ihtiyaç olduğunu kaydetti.


Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, MHP'nin teklifiyle gündeme gelen ceza affıyla ilgili dikkati çeken bir açıklama yaptı.

 

Cezaevlerinin kapasitesinin dolduğunu kaydeden Feyzioğlu, "Acilen bir defaya mahsus infaz indirimi yapmalıyız" dedi. Feyzioğlu ayrıca, infaz için kalıcı bir reformun olması gerektiğini de kaydetti. Feyzioğlu'nun sosyal medyadan yaptığı açıklama şöyle:

"Cezaevleri kapasitesinin çok üzerinde dolu. Islah imkanı yok. Hem acilen bir defaya mahsus infaz indirimi yapmalıyız hem de kalıcı bir infaz reformu. Mükerrir herkesi kapsam dışı bırakmak yerine, kapsam dışı bırakılan suçtan sabıkası olanı kapsam dışı bırakmak daha yerinde olacaktır."

Gezi davası açıklaması


Gezi davasındaki kararın ardından "Konuşma gereği görmüyorum ve doğru da bulmuyorum" dediği için eleştirilen Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, hakimlerle ilgili inceleme başlatılması üzerine HSK'ye çağrıda bulundu. Feyzioğlu, "Bu durumu, yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığı açısından büyük bir endişe ile karşılıyoruz. HSK'nin soruşturma açmasının gerekçelerini bir an önce kamuoyu ile paylaşmasını bekliyoruz" dedi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.