Garo Paylan: 'Ermenistan'a doğrudan ulaşım imkanı yaratılmalı'

Gündem

HDP

HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, Ermenistan'a doğrudan ulaşım yollarının geliştirilmesi için iktidara çağrı yaptı. Paylan, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan'ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.


HDP'li Paylan'ın soru önergesi şöyle:


"1993 yılından beri sınırı kapalı olan Türkiye ve Ermenistan arasındaki tek doğrudan ulaşım, Atlasjet şirketinin düzenlediği uçuşlardı.


Atlasjet, yaşadığı mali sorunlar nedeniyle 26 Kasım 2019 tarihinden beri seferlerini yapamamaktadır. Bu durum, yıllardır bu uçuşlar sayesinde komşu ülkeye doğrudan ulaşabilen Türkiye ve Ermenistan vatandaşlarını mağdur etmektedir.

“Dünyanın en çok ülkesine uçan havayolu şirketi” iddiasında olan ve 120’nin üzerinde ülkeye uçan Türk Hava Yolları’nın (THY) ise komşu ülkeye seferi bulunmamaktadır.

 

Bu bağlamda,



  1. Atlasjet’in seferlerini durdurması üzerine, komşumuz Ermenistan’a doğrudan seferlerin olmamasından mağdur olan Türkiye ve Ermenistan vatandaşlarının mağduriyetini gidermek için ne yapacaksınız?

  2. THY, komşumuz Ermenistan’a neden sefer düzenlememektedir?

  3. Geçtiğimiz yıllarda, THY, Ermenistan’a tarifeli sefer başlatacağını duyurdu, ancak bu seferlere başlanmadı. Azerbaycan’ın girişimlerde bulunarak, THY’nin uçak seferi başlatmasını engellediği iddiaları doğru mudur?"

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.