Genelgede dikkat çekenler şöyle:
Okul kıyafetlerinin rengi, kumaşı, tasarım özellikleri ile logolar okul aile birliği tarafından temin edilerek okulların internet sayfalarında duyurulacak.
Bakanlıkça ücretsiz dağıtımı yapılan kaynaklar dışındaki materyaller okul/kurumlarda kullandırılmayacak. 10-16 Kasım arasındaki Atatürk Haftası’nın birinci ara tatile denk gelmesi nedeniyle bakanlığa bağlı tüm okul ve kurumlarda Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını anma etkinlikleri yapılacak.
‘Özel şube’ açılamayacak
Okula kayıt, teknolojik/fiziki imkanlar, yabancı dil eğitimi gibi hususlar gerekçe gösterilerek ‘özel şube’ açılmasına izin verilmeyecek.
Öğrencilerin dijital bağımlılığa neden olan etkenlere karşı farkındalıklarının artırılması için sınıfta cep telefonu bulundurulmayacak.
Öğretmenler de sınıfta cep telefonu kullanmayacak. Öğrencilerin sorumluluk bilincini artırmak amacıyla ‘zilsiz okul’ uygulaması başlatılacak. Zil kullanımının zaruri olduğu durumlardaysa ses seviyesi çevreyi rahatsız etmeyecek makul düzeye indirilecek.
Mezuniyet etkinlikleri için önceden izin alınarak okulların, il/ilçe milli eğitim müdürlüklerinin uygun mekan veya alanları kullanılacak. Okul/kurum dışındaki mekanlarda mezuniyet etkinlikleri yapılmayacak.