Havuz medyası Yurttan Sesler'i hedef gösterdi!

Gündem

Havuz medyası, hedef gösterme haberlerine bir yenisini ekledi. Yurttan Sesler yanıt verdi.

Havuz medyası, hedef gösterme haberlerine bir yenisini ekledi. Yurttan Sesler, Takvim ve A Haber’in gerçekle uzaktan yakından ilgisi olmayan suçlamalarının hedefi oldu.
 


Yurttan Sesler Yayın Kurulu olarak, Takvim ve A Haber’in uydurma haberine karşı açıklamamız şöyle:

“Havuz medyası yine bildiğini okudu. Yıllardır yurttaşlarla gerçekleri paylaşmayı unutan Takvim ve A Haber, halka doğru bilgiyi iletmeye çalışan gazetelere ve gazetecilere de savaş açmıştı. Şimdi de cepheye bizi yani Yurttan Sesler’i çekmeye çalışıyorlar.

Yurttan Sesler’in bu ve benzeri saldırılara cevabı, havuz medyasının unuttuklarını yapmaya devam etmek, yani gerçek haberin ve yurttaşlara doğru bilgiyi ulaştırmanın peşinde koşmaya devam etmek olacaktır.

“Türkiye’nin dört bir yanından çok sesli haber” yapmayı hedefleyen Yurttan Sesler, özellikle yerel yönetimlerin ve milletvekillerinin çalışmalarını öne çıkarıp, seçmene aktararak, demokrasiye katkı koymaya yönelik çabasını sürdürecek.

Yayın hayatının ikinci yılında olan Yurttan Sesler için havuz medyasının hedefinde olmak onurdur. Bu, işimizi doğru yaptığımızı göstermiştir. Okuyucularımız merak etmesin; yürüdüğümüz yolda güçlenerek devam edeceğiz”

Yurttan Sesler’den Bahadır Başer ise hakkında yazılanlar için şunları söyledi:

“Türkiye’de gazetecilere saldırmayı alışkanlık haline getirmeye çalışıyorlar. Yurttan Sesler’in haberlerini sosyal medyada paylaşmanın “trolllük” olduğunu iddia etmişler. Gerçek trolleri arayan gazeteciler, nerede bulacaklarını elbette biliyorlar. Halk, burada yapılmaya çalışılanın “gazetecilik” olmadığının zaten farkında. Tedirgin oldukları nokta da burada. Adını bile duymadığım isimleri benimle ilişkilendirmişler. Bu taktiği kimden öğrendikleri de açıkça anlaşılıyor. En üzücü kısım ise; bu satırları yazan şahıs ile “meslektaş” olmak.

Hakkımdaki asılsız iddialar hakkında yasal yollara başvuracağım. “Suç makinası” olarak sıfatlandırılmışım. Gazeteciliğin temel ilkesi olarak iddiasını ispatlamak havuz medyasının işi olsa da; muhabir arkadaş bana ulaşırsa adli sicil belgemi kendisi ile paylaşabilirim.


Hosting firmasında çalıştığım ise trajikomik bir iddia olmuş. Maalesef eğitimim ve becerilerim bu iş için yeterli değil. İl başkanı referansının işe giriş için zorunlu olduğunu sanan günümüz “havuz medyası” için hatırlatayım; yirmi yıl evvel CHP İl Başkanlığı yapmış olan amcamın referansı ile bile olsa, hiçbir hosting firması beni işe almaz. Muhabir arkadaşa bunu da hatırlatmış olalım, bizim ailelerimiz bize “referans” olmaz; sadece “aile” olurlar. Liyakatsizliği arayacağınız yer de burası değildir.

Konu bundan sonra yargıda olacak.”

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.