HDP'li Paylan: 'Aylık 1.170 TL geliriniz olsa, siz nasıl hayatta kalırdınız?'

Gündem

HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, yasa kapsamında, işveren tarafından ücretsiz izine çıkarılan milyonlarca işçiye ödenecek olan aylık 1. 170 TL'yi "Açlık ve sefalet ücreti" olarak niteledi.

HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, yasa kapsamında, işveren tarafından ücretsiz izine çıkarılan milyonlarca işçiye ödenecek olan aylık 1.170 TL'yi "Açlık ve sefalet ücreti" olarak niteledi.


HDP'li Paylan Konuyla ilgili olarak Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'a soru önergesi verdi ve "Aylık 1.170 TL geliriniz olsa, siz nasıl hayatta kalırdınız?"sorusunu yöneltti. Soru önergesi şöyle:

 

"İşçilerin, İşsizlik Fonu’ndan 1.170 TL ödenerek, ücretsiz izine çıkarılmasına izin veren yasa geçtiğimiz hafta TBMM’de kabul edildi. 

Bu yasadan yararlanan yüzbinlerce işletme, milyonlarca işçiyi ücretsiz izine çıkarmaktadır. 

 

Bu bağlamda,



  1. Açlık sınırı 2.350 TL iken, ücretsiz izine çıkarılan milyonlarca işçi ve aileleri, 1.170 TL ile nasıl hayatta kalacaktır? 

  2. Sefalet ücretine mahkûm ettiğiniz işçiler ve ailelerinin, açlık ve kötü beslenme sonucu sağlıklarının bozulacağını hiç düşünmediniz mi?

  3. Aylık 1.170 TL geliriniz olsa, siz nasıl hayatta kalırdınız?"

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.