HDP'li Paylan: 'Dicle Üniversitesi Hastanesi çalışanlarına ücretleri ödenmelidir!'

Gündem

HDP

HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, Dicle Üniversitesi Hastanesi’nde çalışanlara, yoğun bakım nöbeti farklarının, döner sermaye ve performans ek ücretlerinin ödenmemesini Meclis'e taşıdı. 


HDP'li Paylan, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yanıtlanması istemiyle vermiş olduğu soru önergesinde şu ifadelere yer verdi:



"Diyarbakır’daki Dicle Üniversitesi Hastanesi’nde çalışanlara, yoğun bakım nöbeti farklarının, döner sermaye ve performans ek ücretlerinin bir süredir ödenmediği basına yansımıştır. Hastane yönetiminin, ödemelerin yapılamamasına hastanenin mevcut mali durumunu sebep gösterdiği iddia edilmektedir.


Bu bağlamda,

  1. Sağlık Bakanı olarak, Diyarbakır’daki Dicle Üniversitesi Hastanesi’nde çalışan sağlık emekçilerinin hak ettikleri ücretlerin ödenmediğinden haberdar mısınız?

  2. Dicle Üniversitesi Hastanesi yönetimi, çalışanlarına performans ve nöbetten kaynaklanan fazla mesai ücretlerini hangi gerekçeyle ve ne zamandır ödememektedir?

  3. Dicle Üniversitesi Hastanesi çalışanlarına hak ettikleri, geçmişe dönük ücretler ne zaman ödenecektir?

  4. Sağlık emekçilerinin iş güvenliğinin ve çalışma haklarının eksiksiz biçimde sağlanması konusunda Bakanlığınızın eylem ve politikaları nelerdir? "

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.