HDP'li Paylan: 'Diyarbakır'daki hastanelerde Koronavirüs testi bulunmuyor'

Gündem

HDP

HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, Diyarbakır’da Koronavirüs testinin yapılabileceği açıklanan Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Koronavirüs testinin olmadığını söyledi.


Paylan, "Diyarbakır'daki sağlık çalışanları da virüsün bulaşma riski bakımından tehlikeli altındadır. Diyarbakır'daki hastenelerde maske, eldiven, gözlük, koruyucu elbise gibi koruyucu donanım malzemeleri bulunmamaktadır" ifadelerini kullandı ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

HDP'li Paylan'ın soru önergesi şöyle:


 

"Diyarbakır’da Koronavirüs testinin yapılabileceği açıklanan Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Koronavirüs testi bulunmamaktadır. 

Virüsün bulaşma riski bakımından tehlikeli bir konumda olan sağlık çalışanlarında, virüsün bulaşmasını engelleyen mahiyette; maske, eldiven, gözlük, koruyucu elbise gibi koruyucu donanım malzemeleri bulunmamaktadır. 

 Bu bağlamda,

  1. Koronavirüs testinin yapılabileceğini ilan ettiğiniz, Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde neden test bulunmamaktadır?

  2. Diyarbakır’daki hastanelerde, virüsün bulaşma riskini ortadan kaldıracak koruyucu malzemeler tüm sağlık çalışanlarına eksiksiz biçimde ne zaman sağlanacaktır?

  3. Diyarbakır’daki hastaneler, test sonucu pozitif çıkan Koronavirüs hastalarını tedavi edecek kapasite ve donanıma sahip midir?

  4. Vatandaşlarımız, kolay ulaşacağı, çabuk sonuç alabileceği, ücretsiz Koronavirüs testine ne zaman ulaşacaktır?"

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.