HDP'li Paylan: 'Zakaryan adına bir spor tesisi yapılacak mıdır?'

Gündem

HDP

HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan,  Türkiye'nin ilk profesyonel milli boksörü Garbis Zakaryan'ın vefatının ardından Meclis'e soru önergesi verdi.


HDP'li Paylan, Zakaryan adına neden bir spor merkezi yapılmadığını sorduğu önergesinde şu ifadelere yer verdi:

“Demir Yumruk”  lakabıyla tanınan Garbis Zakaryan, ulusal ve uluslararası şampiyonluklara imza atmış ve ülkesini her daim başarıyla temsil etmiş, Türkiye’nin ilk profesyonel milli boksörüdür. Beyoğlu, Taksim ve Galatasaray Kulüplerinde oynayan Zakaryan, 1964 yılında Ortadoğu Şampiyonluğunu almıştır.


Spor hayatında ayrımcılığa uğradığı da bilinen milli boksör Zakaryan, 25 Ocak 2020 tarihinde vefat etmiştir. Ne yazık ki yaşamı boyunca Zakaryan adına, başarılarını onurlandıracak herhangi bir girişimde bulunulmamıştır.

 

Bu bağlamda, 

  1. Türkiye’yi defalarca başarıyla temsil eden milli boksör Garbis Zakaryan adına bugüne kadar neden bir spor tesisi yapılmamıştır?

  2. Zakaryan’ın eğitmenliğini yaptığı Cemal Kamacı adına spor salonu yapılırken, “efsane” olarak anılan milli boksör Garbis Zakaryan adına spor salonu yapılmamasını, Zakaryan’ın Ermeni olmasına bağlar mısınız? 

  3. Zakaryan adına bir spor tesisi yapılacak mıdır?

  4. Bakanlığınızın, Gabris Zakaryan’ın başarılarını ve Türkiye sporuna katkılarını onurlandıracak ve adını yaşatacak bir projesi bulunmakta mıdır?"


 
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.