Hizbullah'ın MEB'de kadrolaştığı iddiaları Meclis gündeminde

Gündem

CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi Diyarbakır Milli Eğitim'deki Hizbullah yapılanması iddiasını Bakan Selçuk'a sordu. Hakverdi, bugün basında yer alan Hizbullah'ın legal uzantıları ile iştirakli ve daha önce Hzibullah üyeliğinden yargılanmış öğretmenlerin, "örgüt imamı" olarak Diyarbakır'daki okullarda ve sendikalarda kadrolaştığı ve örgüt adına faaliyet yürüttüğü iddialarını yazılı bir soru önergesi ile Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'a sordu.

CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi Diyarbakır Milli Eğitim'deki Hizbullah yapılanması iddiasını Bakan Selçuk'a sordu.


Hakverdi, bugün basında yer alan Hizbullah'ın legal uzantıları ile iştirakli ve daha önce Hzibullah üyeliğinden yargılanmış öğretmenlerin, "örgüt imamı" olarak Diyarbakır'daki okullarda ve sendikalarda kadrolaştığı ve örgüt adına faaliyet yürüttüğü iddialarını yazılı bir soru önergesi ile Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'a sordu.



Diyarbakır'daki Çocuklarımız İşlediği Vahşi Cinayetlerle Gündeme Gelen Hizbullah'a mı Emanet?


Hizbullah örgütü, kamuoyunda satır ve domuz bağı ile işlediği vahşi cinayetlerle ve yaptıkları suikastlarla biliniyor. Hizbullah örgütünün legal siyasi uzantısı olarak faaliyet yürüten yapılara üye öğretmenlerin, Diyarbakır'daki okullarda kadrolaştığı bugün gazeteci İsmail Saymaz tarafından köşesinde gündeme taşındı. Daha önce de Hizbullah üyeliğinden hüküm giymiş ve cinse taciz suçlaması ile yargılanırken suçunu itiraf eden öğretmenin, Diyarbakır'da mesleğe devam ettiği gündeme gelmişti. Bu örgütle iştiakli kişilerin 20'den fazla okulda idareci ve öğretmen olarak kadrolaştığı iddiası mutlaka açıklığa kavuşturulmalıdır.



Hileli İhalelerle Kantin İşletmelerini Alıyor, Okul Aile Birlikleri Üzerinden de Veli Ve Öğrenciler Arasında Örgütleniyorlar!


Kantin ihalelerine müdahale edilerek 200'e yakın okul kantininin işletmesinin alındığı ve kantin kiralarının ise onda bir oranda olduğu basında gündeme geldi. Bu yapının öğrenciler ve veliler arasında örgütlenmesini ise okul aile birliği kanalları ile yaptığı iddialar arasında.



Bakan'a "yemin" hatırlatması!


Hakverdi yaptığı açıklamada, "Bu iddiaların açıklığa kavuşturulması ve bir an evvel önlem alınması ülkemizin ve çocuklarımızın geleceği açısından çok büyük önem arz etmektedir. Sayın Selçuk göreve geldiği gün ettiği yemini unutmamalı gereğini yerine getirmelidir. Atatürk'ün bize emanet ettiği çocuklarımız cemaat ve tarikatlerin eline değil çağdaşlığı, bilimselliği ve laikliği rehber edinmiş öğretmenlerimize emanet edilmelidir. " dedi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.