İyi Partili Bahşi üniversitelerdeki denetimsizliği sordu

Gündem

İyi Parti

İyi Parti Antalya Milletvekili Feridun Bahşi, üniversitelerin denetlenmediğini dile getirerek, Milli Eğitim Bakanı'nın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.


İyi Partili Bahşi soru önergesinde şu ifadelere yer verdi:


"Türkiye’de vakıf üniversiteleri birer bilim ve eğitim kuruluşu olmaktan çok, ticari işletme gibi çalışmaktadırlar. Üniversiteler reklam ve tanıtıma, kütüphane harcamalarından kat kat fazla bütçe ayırmakta, adrese teslim kadrolar açmaktadır.


Yapılan Sayıştay denetimlerinde, YÖK’ün kaybettiği davalar nedeniyle çok sayıda vekâlet ücreti ödediği ve davaları belirli avukatlara verdiği ortaya çıkmıştır. Yine Sayıştay bazı üniversite yönetimlerinin, öğrencisi bulunmayan veya az sayıda öğrencisi olan eğitim birimlerinde öğretim üyesi ve idari personel istihdam ettiğini saptamıştır. 

Ayrıca Yükseköğretim kurumları akademik kadro ilanlarında denetimsizlikten doğan süreci suiistimal etmektedirler ve yönetmelik hükümlerini devre dışı bırakan ilanlar vererek öğretim görevlisi almaktadırlar.

Buna göre;

1-Vakıf üniversiteleri hangi alanlara ne kadar yatırım yapmaktadır? 

2-Denetlemeler yeterli midir? 

3-Adrese teslim kadro uygulamalarının önüne geçmek için bir çalışmanız var mıdır?

4-YÖK Başkanının hiçbir akademik kariyeri olmayan kayınpederi Mustafa Demirkan’ın Yakındoğu Üniversitesinde ders verdiği doğru mudur? 

5-Bir vakıf üniversitesi olan Medipol Üniversitesi, Türkçe tıp, İngilizce Tıp ve Uluslararası Tıp adı altında fakülte açıp ayrı ayrı kontenjan aldığı doğru mudur?"
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.