İyi Partili Nuhoğlu: 'Ağırel skandal bir kararla tutuklandı'

Gündem

İyi Parti

İyi Parti İstanbul Milletvekili Hayrettin Nuhoğlu   Gazeteci Murat Ağırel tutuklanmasını TBMM’de ağır dille eleştirdi. Geçtiğimiz Pazar günü İstanbul Adalet sarayında gerçekleştirilen duruşmayı 5 milletvekilliyle birlikte takip ettiklerini belirten Nuhoğlu yargılamanın skandal bir kararla sonuçlandığını ifade ederek bizzat şahit olduğu süreci ayrıntılarıyla anlattı.  


KARAR TUTANAĞINDA ÜÇ AYRI KARAR VAR


  Skandal karar süreciyle ilgili Nuhoğlu’nun açıklaması ise şöyle; “Pazar günü İstanbul'da kapısında "adalet sarayı" yazan büyük bir binanın 6'ncı katında yedi saat geçirdik. Sayıştay raporlarını detaylı inceleyen, özellikle belediyelerdeki yolsuzlukları ortaya çıkaran çok faydalı bir gazeteci, Yeniçağ gazetesi yazarı Murat Ağırel'in yanındaydık. Diğer 5 milletvekili arkadaşla birlikte süreci takip ettik. Ne yazık ki skandal bir kararla karşılaştık. Verilen uzun süreli aradan sonra kararın açıklanacağı duruşma salonuna avukatlar ve milletvekili arkadaşlardan Ahmet Çelik ve Ümit Beyaz'la beraber girdik. Duruşma hâkimi Murat'a hitaben sadece "Tutuklandın." dedi, karar okunmadı. Kâtipler tutanakları imza için dışarı getirdiler. 11 sayfalık kararın fotokopisi yanımdadır. Görüldü ki uzunca kararın 9'uncu ve 10'uncu sayfalarında "derhâl serbest bırakılması", 10'uncu sayfanın devamında ise "tutuklanması" diye yazıyor. 

     Açık şekilde anlaşılacağı gibi, karardan hangisinin geçerli olacağına duruşma hâkimi değil, dışarıdan beklenen ve muhtemelen o uzun süreli arada gelen talimatla karar verilmesi uygun görülmüştür. Bu durumu, hiçbir kimse, yetkisi ne olursa olsun başka türlü açıklayamaz, suçu kâtiplere veya başka birine de atamaz. Biz, milletvekili arkadaşlarla birlikte buna şahidiz, şahit olduğumuzu da her yerde, her ortamda, her zaman söylemeye devam edeceğiz.” diyerek sözü adliyedeki yeni  yapılanmalara dikkat çekti. 

ADALET SARAYI YAZMAKLA ADALET DAĞITILMIYOR


Kapısında "Adalet Sarayı" yazan binalarda, hukuka bağlı, adaletle karar verecek hâkim yoktur kanaatinin yayılmasının Türk milletine yapılabilecek en büyük kötülük olduğunu belirten Hayrettin Nuhoğlu “Türkiye Büyük Millet Meclisi kürsüsünde konuyu dile getirerek ülkeyi yönetenlerin dikkatini çekmek ve  Adalet Bakanını da acilen Pelikan, Menzilci ya da başka bir cemaatin Adliyeyi ele geçirmesine engel olmaya çağırıyoruz.” dedi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.