İyi Partili Oral: 'Sağlık çalışanları malzeme sıkıntısı çekiyor'

Gündem

İyi Parti

İyi Parti Ankara Milletvekili İbrahim Halil Oral, sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada başta Aile hekimleri olmak üzere sağlık çalışanlarının koronavirüse karşı korunmak için yeterli malzemeye sahip olmadıklarını vurguladı.


Sağlık Bakanı, Kızılay ve AFAD’a çağrıda bulundu


Oral’ın açıklamaları ise şöyle: 

“Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca’yabir bilgi vermek ve çağrıda bulunmak istiyorum. Ülkemizin farklı yerlerinden özellikle aile hekimlerimiz yeterli ekipmanları olmadığını, gözlük, tulum ve maskeleri kendileri satın aldıklarını söylüyorlar. Bu konuya acil çözüm bulunmalıdır.

Ülkemizde bir küresel salgının etkilerini hissediyoruz. Bu bir afet değil midir? O zaman Kızılay ve AFAD ne iş yapmaktadır? Neden kendilerini göremiyoruz? Aile hekimleri, doktorlar maske sorunu çekerken Kızılay'ın AFAD'ın hiç mi stoğu yoktur? 

Ankara Şehir Hastanesi!nde Hasta Yakınları Bilgi Alamıyor


Ayrıca pek çok vatandaşımız karantinadaki ya da tanı konmuş olan hastalarından yeterli bilgi alamadıklarını, hasta yakınlarına dahi durumları açıklanmadığını ifade ediyorlar. İnsanlar tedirgin. En azından Ankara Şehir Hastanesi'nde durum böyledir. Buna da bir çözüm üretilmelidir.”

İYİ Partili Oral’ın Ankara Şehir Hastanesi’ndeki pek çok hastanın yakınıyla bizzat görüştüğü ve kendilerine de telefonla ulaşıp yardım isteyen hasta yakınlarının var olduğu öğrenildi. Aile hekimlerinin de bizzat Oral’a ulaşarak malzeme eksiklerini dile getirdikleri öğrenildi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.