Kılıçdaroğlu, EYT'liler ile görüşecek

Gündem

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, EYT'liler ile görüşecek.

CHP Genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yüksel Taşkın ve CHP Parti Meclisi Üyesi Hasan Efe Uyar; EYTSYDD Genel başkanı Gönül Boran ve 23 ilden dernek temsilcisi ile birlikte yarın saat 15:00 da Emeklilikte Yaşa Takılanlar'ın sorunları ve çözüm önerileri konulu toplantı gerçekleştirecek. Toplantı Pandemi koşulları nedeniyle online olarak yapılacak.

Görüşmede EYT'liler, aylık bağlanma oranı, 4447 sayılı kanun ve staj sorunu gibi konular ile birlikte Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin çalışmalarını CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na aktaracak.

Yorumlar (1)

Selçuk 3 Yıl Önce

Avrupa da özellikle Almanya da ıssizlik ödeneği dışında : aile yardımı( süresiz), lojman (kira)yardımi(süresiz) ,işsizlik yardımi(süresiz), sosyal yardîm ( süresiz), olarak verilmekte. Türkiye de ise issizlik parasından sonra hiçbir ödeme yapılmamakta , çalışan yaştan dolayı iş bulamamakta ayrıca çocukları ve kendisi sigortadadan yararlanmak için ayrıca para ödemektedir. Emeklilikte yaşa takılanlar erken emeklilik istiyormuş gibi gösterilmemeli, 40 yaşında sonra işten çıkarılanlara iş verilmiyor, insanlar ailelerine bakamıyorlar bunların üstüne düşülmeli ve mağduriyetleri anlatılmalı . OECD ülkeleri genelinde, işsizlere, işsizlik ödeneği yanında, çeşitli yardımlar yapılmakta; 1999 yılında Avrupa daki yaş sıniri gösterilerek çıkarılan yasanın yine Avrupada ki gibi (süresiz aile yardımı, süresiz lojman yardımı, süresiz işsizlik yardımı, süresiz sosyal yardım) hakları da verilmeli. İşten çıkarılanlara bu şekilde Avrupa da ki gibi hakları verilirse mağdur olmazlar ve her çalışan 40-45 yaşından sonra işten çıkarılırsam ne olacak güvensizliğinden de kurtulup güvenle huzurla geleceklerinden endişe duymazlar. Hükümetlerin halkının mağduriyetini düşünerek, artık haktan ve haklıdan yana karar almalarını bekliyor herkesi de ileride düsecekleri bu durumdan dolayı desteklemeye çağıriyoruz. Bu insanlar ailelerini geçindirecek iş bulamiyor, erken emeklilik sevdasında değiller.. Bu insanları artık gidemedikleri yapılan yollar, köprüler, hava alanları, belediye hizmetleri, ülkemizin dünyada lider olması falan fazla etkilemiyor. Çünkü onlar çocukları ve ailelerini geçindirebilmek için devletin başındakilere güveniyorlar....Haklıdan ve HAK tan yana tavır bekliyorlar.. Gelecekte mezarda emekliliği bekliyecek genç kardeşlerimizi de şimdiden bu haklı mücadelemize katılmayı davet ediyoruz.. Bu mücadele ortamı birlik olmuş iken yasal düzenleme ile sizlerin de geleceğiniz için çabalamış oluyoruz. Bu sebeple sizleride yukarıda belirtilen haklara sahip olmak için bu mücadeleye sahiplenmeye çağırıyoruz... Herkese asıl mücadelemizin yukarda belirtilen mağduriyet olduğunu bu haksızlık için, çocuklarımızın geleceği için mücadele ettiğimizi anlatalım. Asıl mağdur olduğumuz bu durumu ön plana çıkartalım. Bizim mücadelemiz siyasi değil çoluğumuzun çocuğumuzun geçim , ekmek derdidir. Teşekkürler. ..............................

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.