Kılıçdaroğlu'ndan "Bayrağı indirin" diyenlere tepki: "Ne günlere kaldık!"

Gündem

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı olarak duyurulan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hatay'da "Millet Buluşması" toplantısında açıklamalarda bulunuyor.

13. Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Millet Buluşması" toplantısında açıklamalarda bulunuyor. Cumhurbaşkanı yardımcısı aday adayı İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da Kılıçdaroğlu'na eşlik ediyor.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Değerli arkadaşlarım, bizi televizyonda izleyen değerli vatandaşlarım... Bu ülkenin geleceğini beraber inşa etmek boynumuzun borcu. 85 milyonu hiçbir ayrım yapmadan kucaklamak boynumun borcudur. Ama bazı acılar var ki onlar yüreğimizin bir köşesinde her zaman durur. Depremin yarattığı büyük acı sadece kendi ülkemizde değil, bütün dünyada yankılandı. Yaralarımızı sarmak gibi hasreti asla unutmayacağız. Hatay'da ilk toplantıyı yapıyorum, millete sesleneceğim bundan sonra. 

Buraya gelirken mezarlıkları ziyaret ettik. Büyükşehir Belediyesi, Türk bayrağı ve Hatay Büyükşehir Belediyesi bayraklarını asmış.  Ankara'dan talimat 'Bayrakları kaldırın' diye... Hayatımda hiçbir zaman bu kadar üzülmedim. 'Türk bayrağını' indirin diyor. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın bayrağını indirin diyor.  Hatay Büyükşehir Belediyesi başka bir devlete mi ait arkadaşlar? Emin olun önce inanamadım, böyle şey olmaz dedim. Ama bunun olur olduğunu görmek benim vicdanımda derin yaralar açtı.  Asla kabul etmiyoruz. Bayrağımıza sahip çıkmak namusumuzdur, vatanımıza sahip çıkmak da namusumuzdur. Depremde hayatını kaybettiği vatandaşların mezarlığı Büyükşehir Belediyesi'ne aittir. Bir toplumu ayrıştırmak kadar tehlikeli bir şey yoktur. Bir bakan telefon edecek, 'İndirin' diyecek bayrakları... Ne demek? Ne günlere kaldık. O açıdan her birimiz bunun gereğini yapmak zorundayız."

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.