Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a Cumhurbaşkanlığı adayı yanıtı

Gündem

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Zonguldak'ta esnaf ziyaretinde bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP'li Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Daha 2023 seçimlerinde adaylarının kim olduğu belli değil. CHP'nin kendi içindeki adaylık mücadelesi kavgaya dönüşmüş durumda" açıklamasına yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, "'Ben erken seçimi getiriyorum, sandığı getiriyorum' demesini bekliyorum" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Zonguldak'ta esnaf ziyaretinde bulundu. Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

ERDOĞAN'A YANIT

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, dün partisinin grup toplantısında yaptığı "Daha 2023 seçimlerinde adaylarının kim olduğu belli değil. CHP'nin kendi içindeki adaylık mücadelesi kavgaya dönüşmüş durumda" açıklamaya yanıt veren Kılıçdaroğlu, "Seçim tarihini belirlesin, biz adayımızı belirleyeceğiz. Hem seçim tarihini belirlemiyor hem 'adayınız kim?' diyor. Adayımızı açıklamamız için senin 'Ben erken seçimi getiriyorum, sandığı getiriyorum, bay Kemal gel oy kullan' demesini bekliyorum. Söylemiyor" ifadelerini kullandı.

ENES KARA AÇIKLAMASI

Cemaat yurdunda gördüğü sistematik baskı nedeniyle intihara sürüklenen üniversite öğrencisi Enes Kara hakkında da konuşan Kılıçdaroğlu, "Enes'in videosunu izlediğimde, her vatandaşın olduğu gibi benim de yüreğimde bir şeylerin koptuğunu gördüm. Yurt yapmak devletin görevidir. Kız-erkek öğrenciye devlet yurtlarında imkan sağlamak devletin görevidir. Bu yapılmadı, hâlâ yapılmıyor. Bizim bir taahhüdümüz var. İki yıl içinde bu sorunu çözeceğiz, iki yıl içinde yurt sorununu çözeceğiz Türkiye'de" ifadelerini kullandı.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.