Kılıçdaroğlu'ndan Yavaş'a tehdide yanıt

Gündem

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a yönelik tehdidine yanıt verdi.

Kılıçdaroğlu, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı "Bundan sonra dikkat etsin, arkasında ülkücü nefes diyerek" diyerek tehdit etmesine yanıt verdi.

Kılıçdaroğlu, "Sayın bahçeli uzun yıllardır siyaset sahnesinde. Böyle bir olayı araştırmadan soruşturmadan Mansur Yavaş'ı suçlaması doğru değil. Mansur Yavaş gerçekten de siyasi tartışmalardan uzak duran birisi. Neden böyler bir suçlama yapıldı akıl alır birşey değil. Türkeş'in anma töreni sırasında böyle bir baskın yapılıyor. Bunu halkımızın bilmesini isterim. Bahçeli'nin yapması gereken bunu yapanları eleştirmesiydi. 'Bunu yapanları partide tutmayacağım ve atacağım' demesi lazımdı. Siz kendinizi AK Parti'nin altında konumlandırmışsanız artık siyaset üretemezsiniz" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmalarından diğer satırbaşları şöyle:

DÖVİZİN YÜKSELİŞİ

"Erdoğan faizden şikayet ediyor ama enflasyonu onu bağlıyor. Aslında gelir dağılımındaki adaletsizliğin birinci amiri enflasyondur. Her şeye zam yapıldı. Bu kadar zammın nedeni nedir? Faiz midir? Biz faizi savunmuyoruz ama nereden inecek faiz? Siz, esnafın, çiftçinin, banka kredilerinin faizini indirdiniz mi? Hayır. Gelir dağılımında olağanüstü bir dengesizlik var. Zam yapılmayan hiçbir şey yok.

ASGARİ ÜCRET

 CHP'li belediyelere bu sene de asgari ücret söyleyeceğim. Bunu söylemeden bütün belediye başkanlarımıza soruyoruz, 'Siz bunu ödeyebilecek misiniz?' diye. Böyle bir rakam söyleyeceğim. Bizim belediyelerde asgari ücret 3 bin 100 liradır. Bu sene için rakamı sonra söyleyeceğim.

En küçük belediyemizden, en büyük belediyemize kadar dikkate alıyoruz bunu. En küçük belediyemizin bile 'Ben bunu ödeyebiliyorum' demesi lazım.

MERKEZ BANKASI ZİYARETİ

 Başkana, 'Merkez Bankası'nın bağımsızlığına özen gösterin. Bu kurumun kendi kültürü vardır, liyakat vardır' dedim. Şimdi bunu yerle bir ettiler. Devlet kurumlarının içini çürüttüler. Başkan bana bağımsız olduğunu söyledi ama bağımsız olmadığını biliyorum. Sokaktan geçen bir vatandaşa soralım bağımsız olmadığını söyler. Faiz inecek, çıkacak Erdoğan karar alıyor. Fatura sokaktaki vatandaşa çıkıyor."

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.