Mahkum yakınları Külliye'ye alınmadı

Gündem

Türkiye’nin birçok farklı bölgesinden Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne gelip Cumhurbaşkanı veya Cumhurbaşkanı Danışmanı ile görüşmek isteyen mahkum yakınları Ankara’nın girişinde durduruldu. Bir süredir imza kampanyası düzenleyen ve "af yasası" için 70 bin imza toplayan mahkum yakınları, bugün bu imzaları Cumhurbaşkanlığı'na iletmek için yola çıkmıştı.

Türkiye’nin birçok farklı bölgesinden Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne gelip Cumhurbaşkanı veya Cumhurbaşkanı Danışmanı ile görüşmek isteyen mahkum yakınları Ankara’nın girişinde durduruldu.

Bir süredir imza kampanyası düzenleyen ve "af yasası" için 70 bin imza toplayan mahkum yakınları, bugün bu imzaları Cumhurbaşkanlığı'na iletmek için yola çıkmıştı. Ankara girişinde durdurulan mahkum yakınları Ankara’ya alınmadı.

Mahkum yakınları sözcüsü Nona Şahin "Bizler bu ülkenin vatandaşıyız. Yalnızca sesimizi duyurmak, sorunlarımızı anlatmak ve 14 Ocak'ta açılacak olan Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne taleplerimizi iletmek için Türkiye’nin dört bir yanından Ankara’ya gelip taleplerimizi iletmek istedik. Seçim öncesinde bize verilen sözlerin tutulmasını istedik. Ancak görüyoruz ki bırakın sesimizi dinlemeyi, bizi Ankara’ya dahi sokmuyorlar. Bu anlayışı kınıyoruz. Yetkilileri bir an önce bu yanlış uygulamadan vazgeçmeye çağırıyor ve taleplerimizi bir yetkiliye iletmek istiyoruz. Külliye için 'halkın evi' diyorlardı, biz sadece halkın evine gitmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.