Mahkum yakınlarından basın açıklaması

Gündem

Mahkum yakınları, ceza indirimine ve Yargı Reformu'na dair taleplerini dile getirmek amacıyla basın açıklaması yaptı. Yapılan basın açıklamasında  "Sayıları 300 bine ulaşan tutuklu, 350 binin üzerinde denetimli serbestlikte mahkûm, kaçaklar, firarlar, yurt dışından dönmek için af ve ceza indirimi beklentisi olanlar, davası devam edenlerle milyonlar olarak yargıda yapılacak düzenlemeleri bekliyoruz" ifadelerine yer verilirken, "FETÖ"cü yargıçlar nedeniyle binlerce mağdur yaratıldığı dile getirildi.

Mahkum yakınları, ceza indirimine ve Yargı Reformu'na dair taleplerini dile getirmek amacıyla basın açıklaması yaptı.


Yapılan basın açıklamasında  "Sayıları 300 bine ulaşan tutuklu, 350 binin üzerinde denetimli serbestlikte mahkûm, kaçaklar, firarlar, yurt dışından dönmek için af ve ceza indirimi beklentisi olanlar, davası devam edenlerle milyonlar olarak yargıda yapılacak düzenlemeleri bekliyoruz" ifadelerine yer verilirken, "FETÖ"cü yargıçlar nedeniyle binlerce mağdur yaratıldığı dile getirildi.

5 yıl altı cezaların Yargıtay'a götürülememesinin mağduriyetleri büyüttüğünü vurgulayan mahkum yakınları, "16 ay önce MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin kamuoyuyla paylaştığı ve Meclise sunulan Şartlı Ceza İndirimini beklemekten mahkûmlar ve mahkûm yakınları çektikleri cezalar ve acılar katlanmıştır. Meclis Adalet Komisyonunda bekleyen bu yasa teklifinin eşit ve kapsamlı bir şekilde ivedilikle yasalaşmasını istiyoruz. Direk İnsan hayatı ve aileleriyle ilgili bu konu söz verip tutulmayacak, bekletilecek bir konu değildir" dedi.

Kriz nedeniyle de birçok insanın hapse girdiğini söyleyen mahkum yakınları  "Ekonominin bozulmasıyla birlikte borçlarını ödeyemeyen insanlar hapis cezaları almaktadırlar. Bu tür ekonomik sebepten ortaya çıkan sorunların cezalarının hapis olması sorunlara sorun eklemektedir. Acı çekiyoruz mağduriyetlerin giderilmesini istiyoruz" sözleriyle taleplerini duyurdu.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.