Meclis'te gündem 15 Temmuz

Gündem

TBMM’de bu hafta 15 Temmuz Darbe Girişimi’nin yıldönümü dolayısıyla anma töreni yapılacak. Genel Kurul’da askeri alanda düzenlemeler içeren kanun teklifinin maddeleri üzerine görüşmelere geçilecek.

TBMM’de bu hafta 15 Temmuz Darbe Girişimi’nin yıldönümü dolayısıyla anma töreni yapılacak. Genel Kurul’da askeri alanda düzenlemeler içeren kanun teklifinin maddeleri üzerine görüşmelere geçilecek. Güvenlik soruşturmasına ilişkin teklifin ise Erdoğan’ın kararının ardından ekim ayına bırakılabileceği ifade edildi.


Türkiye Büyük Millet Meclisi mesaisini bu hafta da sürdürecek.

Türkiye Büyük Millet Meclisi mesaisini bu hafta da sürdürecek.

Meclis Genel kurulu, askeri alanda düzenlemeler içeren kanun teklifinin görüşmelerine devam edecek.

Teklife göre, astsubay kıdemli başçavuş rütbesindeki personelin ve Jandarma Genel Komutanlığı ile Sahil Güvenlik Komutanlığında görevli astsubay kıdemli başçavuşların rütbe yaş haddi 55'ten 60'a kadar uzatılabilecek.

Astsubaylıktan subaylığa geçen personelin rütbe yaş haddi artırılacak.Türk Silahlı Kuvvetleri için muvazzaf astsubay kaynakları arasına, yedek astsubaylık da ilave edilecek.

Sözleşmeli erbaş ve erlerin, hafta içi mesai sonrası ve hafta sonu, görev yerlerinden ayrılmalarına izin verilecek.

Askeri öğrenci harçlıkları, günün şartlarına göre artırılacak.

Teklif yasalaştığında Savunma Sanayii Başkanlığında sözleşmeli personel de çalıştırılabilecek.

Bu arada hukuk davalarına ilişkin yargı paketinin görüşmeleri yarım kalmıştı. Genel Kurul'da bu hafta Teklifin görüşmelerine 41. maddeden devam edilmesi öngörülüyor.

Düzenlemeye göre, "yargılamayla ilgili kişilerin korunmaya değer üstün bir menfaatinin bulunması" halinde, duruşmaların bir kısmı veya tamamı gizli yapılacak.

Tanığın, bilirkişinin veya uzmanın ses ve görüntü nakledilmesi yoluyla bulundukları yerden dinlenilmesi için tarafların rızası gerekecek.

Bölge adliye mahkemelerinin göreve başlama tarihinden önce verilen kararlar hakkında istinaf yolu değil, temyiz ve tashihi karar yolu uygulanacak.

Tüketici mahkemelerinde görülen uyuşmazlıklarda dava açılmadan önce ara bulucuya başvurulacak.

Bu arada 15 temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Meclis Genel Kurulu'nda özel oturum gerçekleştirilecek, siyasi partiler adına konuşmalar yapılacak .

Aynı gün Meclis'teki 15 Temmuz Anıtı önünde de anma töreni düzenlenecek.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.