ORC'den anket: "Millet İttifakı'ndan 18 puan fark!"

Gündem

ORC Araştırma, Siyasi Eğilimler Araştırması Haziran 2022 Raporu'nu paylaştı.

ORC Araştırma'nın 51 ilde 15 bin 750 kişi ile yaptığı görüşme sonucunda oluşturduğu anket 17-22 Haziran 2022 tarihleri arasında yapıldı. Araştırmada yaş, cinsiyet ve meslek grubu kotaları uygulandı. 

PARLAMENTER SİSTEME GEÇİLMELİ DİYENLER YÜZDE 50'Yİ AŞTI

Ankette katılımcılara 'Sizce parlamenter sisteme geçilmeli mi?' sorusu yöneltildi. Verilen yanıtlarda vatandaşların yüzde 51,9'u Parlamenter Sisteme Geçilmeli, yüzde 32,4'ü Mevcut Sistemde Kalınmalı ve yüzde 15,7 ise Fikrim Yok yanıtını verdi.

MİLLET İTTİFAKI'NDAN CUMHUR İTTİFAKI'NA BÜYÜK FARK

Aynı ankette seçimi hangi ittifakın kazanacağı da soruldu. Çıkan sonuç oldukça şaşırtıcıydı. Cumhur İttifakı'nın seçimi kazanacağını söyleyenler yüzde 36,6 olurken, Millet İttifakı'nın kazanacağını düşünenlerin oranı yüzde 54,7 oldu. Kararsızlar ise yüzde 8,7'de kaldı.

KILIÇDAROĞLU VE ERDOĞAN YARIŞIRSA...

Kemal Kılıçdaroğlu ve Recep Tayyip Erdoğan'ın yarıştığı bir cumhurbaşkanlığı seçiminin sonucunun da yer aldığı ankette "Kemal Kılıçdaroğlu, Erdoğan karşısında aday olursa oy verir misiniz?" sorusuna katılımcıların yüzde 50,3'ü 'Oy veririm', yüzde 37,4'ü 'Oy vermem' yanıtını verdi.

Yorumlar (4)

Doğruları Söyleyen Adam 2 Yıl Önce

kafa mı buluyorsunuz bizi yine o karanlık günlere mi sürükleyeceksiniz. sizi karanlığa götüreceğiz diye diye oy ister mi ?

Kutbettin batur 2 Yıl Önce

Akp bu ulkeyi bitirdi altılı masa hedepsiz asla kazanmaz

ŞEVKET YİĞİT 2 Yıl Önce

EVDE DAHİ AİLE REİSİNE KARŞI FİKİR OLUYORSA BUNU CEVABI BELLİDİR ORTAK AKIL PARLEMENTER SİSTEMDİR

Naci Başer 2 Yıl Önce

herzaman her şarta oyum CHP ye

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.