'Oruç Reis çalışmalarına devam etmeli!'

Gündem

CHP 

CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi, Doğu Akdeniz'de göreve yapan Oruç Reis'in çalışmalarına devam etmesi gerektiğini söyledi.


Hamzaçebi'nin sosyal medya açıklamaları şöyle:

 

Türkiye ilk olarak Doğu Akdeniz’de 21 Temmuz-2 Ağustos tarihleri için NAVTEX ilan etti. Merkel’in Erdoğan’a telefonu üzerine Oruç Reis’in yapacağı sismik arama çalışmaları ertelendi. Bu süreçte Türkiye’yi oyalayan Yunanistan 6 Ağustosta Mısır’la MEB anlaşması imzaladı.

Türkiye bu defa 10-23 Ağustos tarihleri için NAVTEX ilan etti. Oruç Reis gemisi denize açıldı. Oruç Reis’in petrol-doğalgaz arama çalışması yapması Türkiye-Libya anlaşmasının fiiliyata intikal etmesidir. Bu nedenle Oruç Reis yarın geri dönmemeli çalışmalarına devam etmelidir.

Oruç Reis’in geri dönmesi Türkiye’nin mevzi kaybetmesi ve Yunanistan’a alan açılmasıyla sonuçlanır. Oruç Reis Mavi Vatan’da kalarak çalışmalarına aralıksız devam etmelidir. Bu gerçek Karadeniz doğalgazı haberleri ile gölgelenemeyecek kadar önemlidir.

Oruç Reis’in geri dönmesi Türkiye’nin kararlılığını zayıflatır. Yunanistan diğer ülkelerle Münhasır Ekonomik Bölge Anlaşmaları (MEB) imzalamak için aradığı fırsatı bulur. Bu nedenle Oruç Reis geri dönmemelidir.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.