Saadet Partisi Lideri Karamollaoğlu'ndan EYT açıklaması

Gündem

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Saadet Partisi Edirne 6. Olağan Kongresi'nde açıklamalarda bulundu.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Saadet Partisi Edirne 6. Olağan Kongresi'nde açıklamalarda bulundu. Karamollaoğlu EYT'liler için "Buna bir çözüm bulmak hükümetlerin vazifesi" dedi.


Gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulunan Karamollaoğlu, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) konusuna dair de konuştu.


Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT)'ın kanun ile cezalandırıldığını söyleyen Karamollaoğlu, "Ülkemizde sıkıntı çeken birçok kesim var. Kanunlarla mağdur edilenler var. Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) diye bir grup var. Bu hükümet zamanında çıkmamış olsa da yüz binlerce hatta milyonlarca insan cezalandırılıyor bu kanunla" ifadelerini kullandı.


Karamollaoğlu Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) konusuna dair şu sözleri sarf etti:


"Evet bir işe girerken devletle aranızda bir sözleşme yaparsınız. Bu sözleşmeye göre tavırlarınız şekillenir. Elinde yetkiyi bulunduranlar yarı yolda ben bu sözleşmenin kurallarını değiştirdim derse o zaman ortaya sıkıntı çıkar. İşte Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) dediğimiz grup böyle bir grup. Ne olmuş? İlk başta süresiz olarak kendilerine emeklilik hakkı verilmiş yaşına bakılmadan. Sonradan 'Bu bzim üzerimize yük getiriyor, değiştirelim' denilmiş."

"Milyonlarca insan cezalandırılıyor"


Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun konuşmasından bir bölüm şu şekilde:


Ülkemizde sıkıntı çeken birçok kesim var. Kanunlarla mağdur edilenler var. Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) diye bir grup var. Bu hükümet zamanında çıkmamış olsa da yüz binlerce hatta milyonlarca insan cezalandırılıyor bu kanunla.

Evet bir işe girerken devletle aranızda bir sözleşme yaparsınız. Bu sözleşmeye göre tavırlarınız şekillenir. Elinde yetkiyi bulunduranlar yarı yolda ben bu sözleşmenin kurallarını değiştirdim derse o zaman ortaya sıkıntı çıkar. İşte Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) dediğimiz grup böyle bir grup. Ne olmuş? İlk başta süresiz olarak kendilerine emeklilik hakkı verilmiş yaşına bakılmadan. Sonradan 'Bu bzim üzerimize yük getiriyor, değiştirelim' denilmiş.

Şimdi geldiğimiz noktada beni en çok şaşırtan şu oldu. Bir iktidar kendisinin çalıştırdığı memurlara karşı diyor ki 'Seni belli bir süre içerisinde emekli etmek istiyorum. Çalışmaya devam edersen ne kadar çok vergi verirsen ver alacağın emeklilik maaşı giderek azalacak. Şimdi emekli olursan biraz daha fazla maaş alabilirsin.'

Ne kadar çok çalışır ne kadar çok prim öderseniz o kadar az maaş alacaksınız. Ben bunu ilk defa duyduğumda, duyuyordum da mahiyetini pek anlamadım, 'Böyle bir şey olur mu? Şunu bana bir getirin.' dedim. Uzmanlar getirdiler. Dediler ki 'Size söylenen az daha da mağdur oluyor.' Bir hükümetin bunu çözmesi icap eder. 'Efendim, bu benim sırtıma öyle bir yük getiriyor ki ben bunun altından kalkamam' Peki de o yükü garibanın sırtına vurmak hakkın mı senin? O yükü gariban mı kaldıracak? Geçimini zor sağlayan insanlar mı kaldıracak? Buna bir çözüm bulmak hükümetlerin vazifesi.

Bu çözüm olur mu? Elbette olur. Siz en azından gücünüz yetmiyorsa bile sistemi düzeltir onu takside bağlarsınız. Bir yol bulursunuz. Yol bulmak hükümetlerin görevidir. Bir yerde bir yanlışlık varsa onu hükümetler düzeltir. Hele de bugün ekonomik yönden ciddi sıkıntılarla karşı karşıya bulunduğumuz bir dönemde bu adımların hükümet tarafından atılması bir zarurettir.

 





 
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.