Saadet Partisi'nden infaz düzenlemesi ve KHK'lılar hakkında açıklama

Gündem

Saadet Partisi

Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, 2. yargı paketi ve infaz düzenlemesi hakkında açıklama yaptı. Saadet Partili Karaduman beraat etmiş KHK'lıların da işlerine dönmesi gerektiğini vurguladı.


Karaduman'ın açıklamaları şöyle:

 

"Ceza infaz konusunda, hâlihazırda yargılaması devam eden veya hüküm giyen belirli bir kesimi kapsayacak şekilde düzenleme öngörülmektedir. Cezaevlerinin kapasite yetersizliği sebebiyle Koronavirüs salgınının son derece ölümcül olabileceği riski düşünülerek sürecin ivedilikle sonuçlandırılması önem arz etmektedir.

Adil yargılanma hakkı ve eşitlik gibi ilkelerin önemini her zaman olduğu gibi bugün de vurguluyoruz. Yargı, iktidarın muhalifleri cezalandırma aygıtına dönüştürülmemelidir. Yargının iktidar tarafından araç haline getirildiği yerde elbette adaletten bahsetmek mümkün olmayacaktır. Buna mukabil yapılacak olan düzenleme, silahlı terör örgütü üyesi olduğuna dair hakkında somut delil bulunmayan; irtibat, iltisak gibi hukuki bir altyapısı olmayan kavramlarla tutuklanan ve hüküm giyen kişileri de kapsamalıdır. 

BDDK’nın denetim ve gözetimi altındaki bankaya para yatırmak, Milli Eğitim Bakanlığı’nca faaliyetine izin verilen okul ya da dershanede eğitim görmek, bu mecralarda çalışmış olmak, İçişleri Bakanlığı’nca faaliyetlerinde herhangi bir sakınca görülmeyen vakıf, dernek ve sendikalara üye olmak ve buna benzer anayasa ile güvence altına alınan temel hak ve özgürlükleri kullanmaktan öteye geçmeyen eylemlerin suç unsuru olarak gösterilmesi hukuki bir zafiyet doğurmaktadır. Şimdiye kadar oluşan mağduriyetleri gidermek ve bundan sonra oluşabilecek ihlalleri önlemek amacıyla “Terör Suçu” ve “Düşünce Suçu” kavramları açıklığa kavuşturularak hukuki bir temele oturtulmalıdır.

Her halükarda, düzenleme dışında bırakılacak mahkûmların cezaevi koşulları iyileştirilmeli, Koronavirüs salgını karşısında gerekli önlemler alınmalıdır. Hüküm giymiş olsa da bireylerin yaşama hakkını ihlal edecek uygulamaların vicdanlı hiçbir insan tarafından kabul edilmeyeceği gibi tarafımızca da kesinlikle kabul edilmeyeceğini vurgulamak isterim. 

"İnfaz düzenlemesi müjde olsun"


Bunun yanında; Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile görevinden ihraç edilip hakkında beraat veya takipsizlik kararı verilmiş olan; başta sağlık çalışanları olmak üzere bu durumdaki tüm vatandaşlarımızın ivedi şekilde görevlerine iade edilmesinin hukuki bir zorunluluk olduğunu hatırlatmak istiyorum. 

İnfaz düzenlemesi, gözyaşları eşliğinde heyecan ve tedirginlikle bekleyen milyonlarca vatandaşımızın yüzünü güldürsün, müjde olsun."
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.