Şeker fabrikalarındaki mevsimlik işçiler Meclis gündeminde

Gündem

HDP

HDP Mersin Milletvekili Dr. Rıdvan Turan, şeker fabrikalarında mevsimlik işçilerin kadro sorununu meclis gündemine taşıdı.


 

HDP Mersin Milletvekili Dr. Rıdvan Turan, konuyla ilgili Tarım ve Orman Bakanı Bekir PAKDEMİRLİ’nin yanıtlaması için soru önergesi verdi.

 

Rıdvan Turan, önergesinde “Pandemi sürecinde şeker fabrikalarının stratejik önemi bir kez daha anlaşılırken, fabrikalarda üretimin asıl yükünü çeken ve 20-25 yıldır kadro hayali kuran mevsimlik işçilerin kadro sorunu hala çözülmedi. Hükümetin, iş barışını bozacağı için şeker fabrikalarında mevsimlik işçilerin kadro sorunu çözülmeden dışarıdan yeni işçi alınmayacağına dair sözüne rağmen adım atılmadı. Ancak fabrikalara dışarıdan 1500 işçi alımı yapıldı. Fabrikalarda üretimin bütün yükünü çeken ve usta seviyesinde bulunan 20-25 yıllık mevsimlik işçilerin kadro sorununun çözülmemesi, fabrikalarda üretim ve iş barışını tehlikeye attığı gibi ciddi bir mağduriyet yaratmıştır.” dedi. HDP Mersin Milletvekili Rıdvan Turan önergesinde şu sorulara yer verdi:

  1. Verilen sözlere rağmen mevsimlik işçilerin kadro sorunun çözülmemesinin sebebi nedir?

  2. Mevsimlik işçilerin kadro sorunun çözülmesi için planlamanız nedir?

  3. Mevsimlik işçilerin kadro sorunun çözülmemesinin üretimi ve iş barışını ne ölçüde etkilediğine ait bir çalışmanız var mıdır?

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.