Sendika üyelerine polis engeli

Gündem

Memur ve memur emeklisinin mali ve sosyal haklarının belirleneceği 6. Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri bugün başlıyor.

Memur ve memur emeklisinin mali ve sosyal haklarının belirleneceği 6. Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri bugün başlıyor. Görüşmeler öncesinde Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu, Milli Kütüphane önünden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önüne yürümek ve burada basın açıklaması yapmak istedi. Ancak polis izin vermedi.

Yaklaşık 4.2 milyon memur ve 2.2 milyon memur emeklisinin maaş ve aylıklarına 2022 ve 2023'te yapılacak zammın belirleneceği 6. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinin ilk toplantısı bugün saat 11.00’de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda yapılacak. Yasa gereği masada kamu çalışanları adına en fazla üyeye sahip 3 konfederasyon yer alıyor. Bu kapsamda Memur-Sen, Türkiye Kamu-Sen ile KESK, hükümet ile pazarlık masasına oturacak.

POLİS ENGELİ

Görüşmeler öncesinde Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu, Milli Kütüphane önünden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önüne yürümek ve burada basın açıklaması yapmak istedi. Ancak polis izin vermiyor. Konfederasyon ile emniyet güçleri arasındaki görüşmeler devam ediyor.

İŞÇİLER DE BEKLİYOR 

Bu arada memurlarla toplu sözleşme görüşmeleri başlarken, yaklaşık 700 bin kamu işçisi de hükümetten yeni teklif sunmasını bekliyor. Bu yılki görüşmelerde hükümet hem memur konfederasyonları ile hem de işçi konfederasyonları ile pazarlık yürütecek. Sonunda işçi ve memurun zam oranları belli olacak.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.