Soylu: "Bombayı bırakan kişi gözaltına alındı"

Gündem

Taksim'deki patlamaya ilişkin açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 'Bombayı bırakan kişi gözaltına alındı' dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bugün 03.30 sıralarında İstanbul Beyoğlu'nda İstiklal Caddesi'ndeki patlamayla ilgili açıklamalarda bulundu.

Soylu, "Bombayı bırakan kişi gözaltına alındı" derken, "Elde ettiğimiz bulgular çerçevesinde PKK/PYD terör örgütü. Bize bu acıyı yaşatanların daha misli ve kat kat acıyı yaşayabilecekleri bir karşılığı yakın bir zamanda onlara göstereceğiz." ifadelerini kullandı.

Soylu şöyle konuştu:

"Bu eylemi gerçekleştirilenlerin bize ne mesaj vermek istediklerini biliyoruz. Bu mesajı aldık. Karşılığını daha ağır vereceğiz. Bu mesajın karşılığı net bir şekilde ortaya çıkacaktır. Elbette ki büyük üzüntümüz var. 6 terör şehidimiz var. Allah rahmet eylesin. Hepsinin ayrı bir hikayesi var."

'Sözde müttefiklerimizin herhalde samimiyetsizlikleri ortadadır'

'Eylem talimatının Kobani'den geldiği'ni söyleyen Soylu, "Eylemin talimatının Kobani'den geldiği, eylemi yapanın Afrin'den geçtiği konusunda bir değerlendirmemiz var" dedi. Soylu ayrıca "Bunlara kendi senatolarından para gönderen sözde müttefiklerimizin herhalde samimiyetsizlikleri ortadadır. Bize bu acıyı yaşatanların daha misli ve kat kat acıyı yaşayabilecekleri bir karşılığı yakın bir zamanda onlara göstereceğiz." ifadelerini kullandı.

Hayatını kaybeden 6 kişinin kimliklerini açıkladı

Soylu, saldırıda yaşamını yitirenlerin 6 yurttaşın kimliklerini de şöyle açıkladı:

Arzu Özsoy İstanbul -1984 doğumlu

Yağmur Uçar Ereğli -2007 doğumlu (Arzu Özsoy'in kızı)

Yusuf Meydan Palu -1988 doğumlu

Ecrin Meydan Seyhan -2013 doğumlu (Yusuf Meydan'ın kızı),

Adem Topkara -Gümüşhane 1982

Mukaddes Elif Topkara -Rize 1985 doğumlu. (Adem Topkara'nın eşi)

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.