Soylu’dan Sinan Ateş açıklaması

Gündem

Süleyman Soylu, Sinan Ateş suikastına ilişkin 'Olayın azmettireni dahil olmak üzere bütün araştırma yapıldı. Bir kişi var onu da bulmaya çalışıyoruz' dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 24 TV’de “Murat Çiçek ile Yüz Yüze” programına katılarak gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş cinayeti üzerinden MHP lideri Devlet Bahçeli ile CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu arasındaki tartışmaya değinen Soylu’nun açıklamalarının satır başları şöyle:

“Siyasetin kendine göre bir ahlakı vardır. Burada bir adli olay ve cinayet var. Devlet, emniyet, adliye yerinde duruyor. Herkes işini yapıyor. 2021 yılında polis bölgesinde bir tane faili meçhul cinayet yok. Jandarma bölgesinde bir tane var. O da sınır ötesinden gelen bir taciz atışından kaynaklanıyor. Türkiye bu konuda tarihinde görmediği bir titizlikle çalışıyor. Bu olay da böyle.

Olayın organize edeni dahil olmak üzere, azmettireni, taşıyıcıları dahil olmak üzere bütün araştırma yapıldı. Tutuklanması gerekenler, savcılık, hakimlik kararıyla beraber bunları tutukladı. Ve bütün araştırmalar, özel bir ekiple beraber, hala yürütülüyor. Ama onlar bir karar verecekler, devletin polisi de savcısı da hakimi de onların verdiği karara uyacak.

Sayın Bahçeli bugünkü konuşmasında bunu çok net bir şekilde ifade etti. Organize suç örgütü elebaşlarının peşine takılan bir muhalefetten bahsediyoruz.

Herkes devletine itimat etsin. Olayın failleriyle ilgili herhangi bir bilinmezlik söz konusu değil. Bir kişimiz var. Onu da bir çok yere baskın yaptık, bulmaya çalışıyoruz. Nasıl ötekini bulup adalete teslim ettiysek onu da bulacağız, adalete teslime edeceğiz. Ve bütün bu ifadelerden, organizasyondan hadiseyi de adaletin önüne koyacağız.”

O konulara girmedi 

Soylu, Ateş cinayetinde adı geçen milletvekili ve diğer siyasetçilerle ve tetikçiyi İstanbul’dan Ankara’ya taşıyan iki polisle ilgili ise yorumda bulunmadı.

Yorumlar (1)

1 1 Yıl Önce

1

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.