'Su sorunu için yapılacak toplantının yeri çiftçiden habersiz değişti!'

Gündem

CHP Parti Meclisi Üyesi

CHP Parti Meclisi Üyesi Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Denizli'nin Çal, Çivril ve Baklan ilçelerinde üreticilerin yaşadığı su sorunu ile ilgili Devlet Su İşleri tarafından düzenlenen toplantının yerinin ve zamanının son dakika değiştirilmesine tepki gösterdi. Çiftçilerle birlikte açıklama yaptı.


CHP Parti Meclisi Üyesi Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca Denizli’nin Çal, Çivril ve Baklan ilçelerindeki üreticilerin su sorunu ile ilgili yapılacak toplantının çiftçilerden habersiz olarak Denizli’ye alınmasına tepki gösterdi.

ÖNCE İPTAL ETTİLER SONRA DENİZLİ’DE TOPLANTI YAPTILAR


Çal, Çivril ve Baklan’da Sulama Birliği’nin su parasını sezon başında peşin almasına rağmen sadece bir ya da iki kez sulama yapabildikleri için çiftçilerin ürünü kurudu. Verim almalarının imkansız hale geldiği çiftçilerimiz mağdur. Gülizar Biçer Karaca çiftçilerin 5 Ağustos Çarşamba günü Çal’da Devlet Su İşleri yetkilileri ile su sorununu görüşmeye gittiğini, görüşmede alınan karar gereği 6 Ağustos Perşembe günü Çivril Belediyesi’nde DSİ Bölge Müdürü, yetkililer, belediye başkanları ve milletvekilleriyle çiftçilerimizin su sorununu çözmek için bir toplantı planlandığını belirtti.

ÇİFTÇİ İSYANDA; ÇAL, BAKLAN OVASI YANIYOR


Toplantı günü ise önce toplantının iptal edildiği, ileri bir tarihe ertelendiği bilgisinin geldiğini daha sonra toplantının Denizli’ye alındığını söyledi.Toplantının çiftçilerimizden kaçırılmasına, Denizli’ye alınmasına tepki gösterdi. Zamanında haberdar olabildikleri için Denizli’deki toplantıyı da takip etme şansları olduğunun altını çizen Gülizar Biçer Karaca su sorununun çözümü için nöbetleşe ekime geçilmesi, susuz tarımın teşvik edilmesi gerektiğini söyledi. Su sorunundan yakınan çiftçiler kurumuş mısırları yanlarında getirdi. 35 gündür mısır için su alamadıklarını söyleyen çiftçiler ‘Çal, Baklan ovası yanıyor’ dedi. Toplantının yeri ve zamanı ile ilgili çiftçileri yanılttıklarını söyleyen üreticiler su paralarını peşin olarak ödemelerine rağmen su alamadıklarını ve büyük zarara uğradıklarını belirtti.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.