Tokat'ta suya indirim!

Gündem

Tokat Belediye Meclis Toplantısında oy birliği ile 1 Haziran 2020 tarihine kadar içme suyu ücretlerinde yüzde 15 indirim yapılması kararı alındı. 


2020 Yılı Ocak ayı ilk olağanüstü Belediye Meclis Toplantısı yapıldı. Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu Başkanlığı’nda gerçekleştirilen olağanüstü Belediye Meclis Toplantısında oy birliği ile 1 Haziran 2020 tarihine kadar içme suyu ücretlerinde yüzde 15 indirim yapılması kararı alındı. 1 Haziran 2020 tarihinden sonrada su ücretlerinin normal tarifede devam etmesine karar verildi.

1 HAZİRAN 2020 TARİHİNE KADAR İÇME SUYUNDA İNDİRİM


Belediye Sosyal Tesislerinde gerçekleştirilen olağanüstü Belediye Meclis Toplantısında açılış konuşması yapan Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, “Belediye Meclisi olarak 2020 Yılı ilk olağanüstü Belediye Meclis Toplantımızı gerçekleştiriyoruz. Toplantımızda Meclis üyelerimizin oy birliği ile su tarifelerinde 1 Haziran 2020 tarihine kadar yüzde 15 indirim yapma kararı aldık. Kararın şehrimize Tokatlılara hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

DEPREME HAZIRLIK KONUSUNDA ÇALIŞMA YAPILMASI PLANLANIYOR


Elazığ ve Malatya depreminde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileyen Başkan Eroğlu, “Milletimiz yardımsever bir millet, deprem olduğu andan itibaren herkes elinden ne geliyorsa kimisi battaniye, kimisi kuru gıda ve her türlü ihtiyacı nasıl karşılarız diye telefonlara sarıldılar, bizleri aradılar, eminim diğer illerde de herkes yetkilileri aramıştır. Bizde gelen taleplerden dolayı iki gün boyunca Tokat’tan insanlarımızın verdiği o yardımı, su, battaniye ve gıda maddelerinden oluşan yaklaşık 11 TIR deprem bölgesine gitti, şu anda devlet ve millet hep beraber yaraları sarıyoruz. Bu anlamda depremde vefat eden bütün vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. İnşallah bir daha böyle olaylar olmaz.

Doğal afetler Allah’tan gelen bir şey ama hazırlıklı olmak önemli. O anlamda bizlerinde kendimizi hazır tutmamız gerekiyor. Ben buradan da böyle bir ders aldım şahsen, bu konuda ne yapılabilir, bunu da önümüzdeki meclis komisyonlarımızda da değerlendirebiliriz. Deprem durumunda Tokat ne aşamada ne yapılabilir, hali hazırda böyle yerler mevcut mu? AFAD ile görüşelim, bu konuda bir çalışma yapılması da doğru olur kanaatindeyim” şeklinde konuştu.

Belediye meclis toplantısında yapılan oylamada oy birliği ile su ücretlerine yüzde 15 indirim kararı alındı. Yapılan oylamanın ardından olağanüstü belediye meclis toplantısı sona erdi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.