TÜİK'te 2 başkan yardımcısı görevden alındı

Gündem

Asustos 2021'de göreve getirilen TÜİK Başkan Yardımcıları Umut Serhat İdman ve Nurettin Kaya, Cumhurbaşkanı kararıyla görevlerinden alındı. TÜİK Başkanı Erdal Dinçer de ocak ayında görevden alınmıştı.

Enflasyon ve işsizlik verileri başta olmak üzere açıkladığı veriler eleştiri konusu olan TÜİK’te üst yönetime yönelik iktidar müdahalesi sürüyor. Bu kez de henüz 7 ay önce göreve getirilen 2 başkan yardımcısı görevden alındı.

Bugünkü Resmi Gazete’de yayımlanan 20 ayrı atama kararnamesi ile onlarca bürokrat görevden alındı ve onlarca yeni atama yapıldı. Söz konusu görevden almaların ikisi TÜİK'te oldu.

TÜİK başkan yardımcıları Umut Serhat İdman ve Nurettin Kaya, Cumhurbaşkanı kararıyla görevden alındı. İdman ve Kaya, Abdullah Yüksel ile birlikte TÜİK başkan yardımcılığına 6 Ağustos 2021’de atanmıştı.

2 Mart 2021 tarihinde atanan TÜİK Başkanı Erdal Dinçer de henüz bir yılını doldurmadan 29 Ocak'ta görevden alınmış, yerine BDDK'de başkan yardımcısı olarak görev yapan Erhan Çetinkaya atanmıştı.

DİĞER ATAMALAR

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Eskişehir İl Müdürü Alper Sezer görevinden alındı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında açık bulunan İş Başmüfettişliğine, İş Müfettişi Necdet Aktay getirildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında açık bulunan İş Müfettişliklerine, yapılan yeterlik sınavında başarı gösteren iş müfettiş yardımcıları Murat Ramazan İltar, Sadık Ortakcı ve Mahmut Keskin atandı.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.