CHP'den sağlıkçıları sevindirecek kanun teklifi

Hatay

CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, sağlık hizmetleri sınıfına ve yardımcı sağlık hizmetleri sınıfına dahil olan sağlık alışanlarına, 14 Mart Tıp Bayramı ikramiyesi olarak, 14 Mart 2021 tarihinden itibaren, her yılın Mart ayı brüt maaşı tutarı kadar iki maaş ikramiye verilmesi için kanun teklifi verdi.

CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, sağlık hizmetleri sınıfına ve yardımcı sağlık hizmetleri sınıfına dahil olan sağlık alışanlarına, 14 Mart Tıp Bayramı ikramiyesi olarak, 14 Mart 2021 tarihinden itibaren, her yılın Mart ayı brüt maaşı tutarı kadar iki maaş ikramiye verilmesi için kanun teklifi verdi.


Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili Av.Suzan Şahin, Covid-19 pandemisinin ilk gününden itibaren gece gündüz demeden ailesine, sevdiklerine, sosyal hayatına hasretle çalışan, sabır, özveri ve gayretle mesleğini icra eden ve kendini insanlığa hizmet etmeye adayan sağlık hizmetleri sınıfına ve yardımcı sağlık hizmetleri sınıfına dahil olan sağlık çalışanlarına, 14 Mart Tıp Bayramı ikramiyesi olarak, 14 Mart 2021 tarihinden itibaren, her yılın Mart ayı brüt maaşı tutarı kadar iki maaş ikramiye verilmesi için TBMM Başkanlığına kanun teklifi verdi.


657 sayılı Devlet Memurları Kanununda değişiklik yapılmasını isteyen Şahin, meclis başkanlığına sunduğu kanun değişikliği teklifinin gerekçesinde, ‘‘Toplum sağlığı çerçevesinde fedakarca çalışan sağlık çalışanlarımız Covid-19 salgını ile birlikte zorlu şartlar altında görevlerini yerine getirmek için yoğun bir özveri ile çalışmışlardır. Bu zorlu süreçlerde sağlık çalışanlarımıza ne kadar ihtiyacımız olduğunun ortaya çıkmış, birçoğu ailelerinden dahi uzakta, izin kullanmadan, gece gündüz demeden, kendi sağlıklarını tehlikeye atarak savaşmışlardır. Sağlığımızı emanet ettiğimiz sağlık çalışanlarımıza minnetimiz büyüktür. Bu nedenle Covid-19 pandemisinin ilk gününden itibaren gece gündüz demeden ailesine, sevdiklerine, sosyal hayatına hasretle çalışan, sabır, özveri ve gayretle mesleğini icra eden ve kendini insanlığa hizmet etmeye adayan vefakar ve cefakar sağlık çalışanlarımızın ekonomik sorunlarının çözümü ve onlara olan minnetimizin bir göstergesi olarak 14 Mart Tıp Bayramında 2 maaş ikramiye verilmesini istiyoruz.’’ ifadelerini kullandı.


TBMM’de görüşülecek olan kanun teklifi için tüm parti milletvekillerine çağrıda bulunan CHP’li Şahin, ‘‘Milletimizin günlerce ayakta alkışladığı ve minnet duyduğu sağlık çalışanlarına yönelik bu kanun teklifine, milletin oylarıyla meclise gelmiş olan tüm milletvekillerinin kabul oyu vermesini ümit ediyorum.’’ dedi.

Yorumlar (11)

Merzuka 3 Yıl Önce

Sizce,bizlere verler mi?Alkışlarla, tesekkur edilir, o kadar.

Yusuf Gökdemir 3 Yıl Önce

Milletvekili olmak lazım,o zaman kanun bir gecede çıkar.Bize gelince ancak lafta kalır, göreceğiz kaç milletvekili evet diyecek,bence hikaye, sağ.calisanina gaz vermek amaç bence...

Yorgun 3 Yıl Önce

Çok doğru biz sağlık Camiasında herturlu risk altındayız. Esnek çalışma yapmadık, ca nimizi disimize takarak çalıştık

Madur 3 Yıl Önce

Hiç bir parti memura zammı onaylamaz hep ağlasınlar hükümete öfke duysun bize oy versin isterler Muhalefetin beklentisi budur hükümette nasıl olsa bunları destekleyen yok yüzde 3 'le gidiyor boşuna inanmayın böylece ağlar dururuz.

İsmail 3 Yıl Önce

Eyvahhh CHP keşke böyle bir şey istemeseydi verecekleri varsada vermezler.Zaten vermezlerde accık ümit vardı oda kalmadı

Ayen 3 Yıl Önce

Burut maas ikramiye istemiyorum ben maasimı tek kalemdebalmak istiyorum. Döner kalksin sabit kalksin polis gibi ögretmen gibi benim maasimda tek kalem olsun ve emekliligime yansisin

Deren kalkan 3 Yıl Önce

Keşke verseler zor durumdayım.maaş yüzde 20 hatta 50 zm vermeliler.kafayı yiycez yoksa

İnşallah bu sefer kabul ederler 3 Yıl Önce

İnşAllah bu sefer kabul ederler

Hatice 3 Yıl Önce

Sut bürüt ikramiye filan degıl parca parca ödenen maaslarımız tek kalem olsun yoksulluk üstü iyilestirme yapılsın yeter.sabit ek ödeme maas ayrı ayrı hepsi tek kalem emekliliğimizede etki etmesi için tek ödeme diyoruz

Ayşe 3 Yıl Önce

3600 ve döneri maaşa eklemeler daha iyi olur bunlar eski verilmiş sözlerdi

Ayşe 3 Yıl Önce

Tam 1 senedir pandemide filyasyon ekibinde görev yapıyorum yorulduk bittik artık

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.