İyi Partili Cesur gündeme taşıdı, İslamköy'ün sorunları çözülmeye başladı

Isparta

İYİ Parti Isparta Milletvekili Dr. Aylin Cesur, 18 Aralık 2020 tarihinde Isparta’nın köylerine ait toplamda 108 soruna dair, ilgili bakanlıklara 108 adet soru önergesi vermişti.

İYİ Parti Isparta Milletvekili Dr. Aylin Cesur, 18 Aralık 2020 tarihinde Isparta’nın köylerine ait toplamda 108 soruna dair, ilgili bakanlıklara 108 adet soru önergesi vermişti. Yılbaşından bu yana Aylin Cesur’un önergeleri ile bakanlıklara taşınan sorunlar çözüm bulmaya başladı.

Milletvekili Cesur’un, sorunlarını bakanlıklara taşıdığı köyler arasında en son Atabey ilçesine bağlı İslamköy’ün sorunları geçtiğimiz günlerde çözüme kavuşturuldu. 

Aylin Cesur, 18 Aralık 2020’de verdiği bir önergede İslamköy’deki sulama sistemi yokluğu sebebi ile köydeki ağaçların sulanamadığını ve bir sulama sistemi kurulmasının gerekliliğini belirtirken, aynı tarihte verdiği bir başka önergede ise İslamköy’de içme suyu sorunu yaşandığını ve içme suyu şebekesinin iyileştirilmesi için bir alt yapı çalışması yapılması gerektiğini söylemişti.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin 17 Şubat 2021’de Milletvekili Cesur’un önergesine verdiği cevapta “Isparta ilimizin Atabey İlçesi’ne bağlı İslamköy’ün sulama sistemi konusuna yönelik teknik değerlendirmeler devam etmektedir.” ifadesi yer aldı. Milletvekili Cesur’un konuyla ilgili önerge vermesinden 5 ay sonra ise Isparta İl Özel İdaresi, İslamköy’ün sulama sorununu çözüme kavuşturdu. Cesur’un “Muhalefet böyle olur“ dedirten çalışmaları köylülerce takdir edildi. 

Isparta’nın diğer köyleri de, Milletvekili Cesur tarafından bakanlıklara iletilen sorunların bir an önce çözüme kavuşturulmasını bekliyor. 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.