AKP’li belediyede parklar, otopark olarak kullandırılıyor

İstanbul

AKP'li Bağcılar Belediyesi, belediyenin mülkiyetinde olan park, çocuk bahçesi gibi yerleri usule aykırı şekilde başka kişilere kiralayarak otopark, halı saha, düğün salonu, kafeterya gibi kullandırıyor.

Bağcılar Belediyesi ile ilgili Sayıştay raporunda belediyenin mülkiyetinde bulunan 85 taşınmazın, kiralama ihalesi olmadan ecrimisil karşılığında başka kişilere kullandırıldığı tespit edildi.

BELEDİYE ÇIKARMAK YERİNE PARA ALIYOR

Sözcü'nin haberine göre, İdarenin tasarrufunda bulunan park, yol, yeşil alan ve oyun alanı gibi tapuda kamuya terk edilen bazı yerler, herhangi bir ihale yapılmadan başka kişiler tarafından işgal edilmiş durumda.

Belediyenin yapması gereken bu kişileri buralardan çıkarmak. Fakat belediye buraları boşaltmak bir yana geçmişten bugüne kira bedeli alarak kullandırtmaya devam ediyor.

İki park, çay bahçesi ve halı saha olarak, bir sosyal kültürel tesis alanı düğün salonu olarak, çocuk bahçesi kafeterya olarak, bir tescilsiz alan da oto yıkama olarak kullanılıyor.

PARKLAR OTOPARK OLARAK KULLANDIRILIYOR

İmar planlarında park alanı olarak işlevlendirilen ve tüm vatandaşların kullanımına açık olması gereken yerler de yine ecrimisil karşılığında amacı dışında kullanılıyor.

Bir park 1997'den, diğeri 2005'ten, sonuncusu ise 2007'den beri otopark olarak kullanılıyor. Üç parkı toplam alanı 7 bin metrekareyi geçiyor.

İŞ YERLERİ İÇİN EKSTRA ÜCRET ALINDI

Belediyeyle ilgili raporda ayrıca 2021 yılı içerisinde, gecekondu fonu kapsamında toplanan 485 bin 470 TL fon kapsamında değil; mal ve hizmet alımlarında kullanıldı.

Bir diğer bulgu ise belediyenin iş yerlerinden ekstra ücret talep etmesi. Yapılan incelemede, iş yeri ruhsatı için başvuran kişi ve şirketlerden iş yeri açma izni harcı haricinde iş yeri açma ücreti alındığı tespit edildi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.