"Borsa yatırımcımız panik yapmasın, 15 Mayıs'ta her şey rayına oturacak"

İstanbul

CHP PM Üyesi ve İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, Borsa'daki büyük değer kaybı hakkında açıklama yaptı.

CHP PM Üyesi ve İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, Borsa'da bir haftada yüzde 4,7'lik değer kaybını değerlendirdi. Karabat, 15 Mayıs'ta işlerin normale döneceğini söyledi.

Karabat'ın açıklamaları şöyle:

1-Borsa bu hafta yüzde 4,70 değer kaybetti. Çok uyardık, küçük yatırımcıyı tuzağa düşürmeyin diye. Maalesef geldiğimiz noktada panik artıyor. Birikimler yok oluyor. Oyunu boşa çıkaracağız.

2-Enflasyon karşısında 3 kuruş birikimini değerlendirmek isteyen vatandaşlarımızı Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, borsaya yönlendirdi. Fiyatlar olması gereken seviyenin de üzerine çekilerek resmen şişirildi. Burada büyük vurgunlar yapıldı.

3-Genel Başkanımız Sayın Kılıçdaroğlu bu konu hakkında çok net açıklama yaparak yetkilileri uyardı. Ancak gözü dönmüş AKP geri adım atmadı ve borsayı şişirmeye devam etti. Seçimi kaybedeceklerini anlayınca da oradaki varlıkları çekmeye başladılar.

4-Yurttaşlarımıza şunu söylüyorum, olan oldu. Ellerinizde değerini kaybetmiş olsa da hisseler kaldı. Lütfen panik yapmayın. 15 Mayıs itibarıyla önce size kurulan kumpasın hesabını soracağız. Sonra da borsayı gerçek değerine ulaştıracak piyasa adımlarını hızla atacağız.

5-Türkiye’de yatırım araçlarını değerlendirecek en önemli unsur güvendir. Bunu da biz sağlayacağız. O yüzden borsa dahil vatandaşlarımızın yatırımlarını korumak ve geliştirmek boynumuzun borcudur. Bu yüzden gelin ilk turda bu işi bitirelim. Çünkü #SanaSözBaharlarGelecek

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.