CHP'li Karabat'tan sansür kararına tepki: "Vurgunları ifşa etmeye devam edeceğim"

İstanbul

CHP PM Üyesi ve İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, Halkbank'ın Sapphire AVM satışında yaşananları anlatan tweetlere erişim yasağı getirilmesine tepki gösterdi.

CHP PM Üyesi ve İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, Sayıştay raporlarına göre Halkbank'ta yaşanan vurgunları dile getirmişti. Bunun üzerine mahkemeye başvuran Halkbank, aralarında Yurttan Sesler'in de bulunduğu birçok tweet'e erişim engeli getirdi. Bu duruma tepki gösteren Karabat "Sizden korkan sizin gibi olsun, Halkbank vurgunlarını ifşa etmeye devam edeceğim" ifadelerini kullandı.

Karabat'ın açıklamaları şöyle: 

"1) AKP Milletvekili Vahit Kiler ve Halkbank’ın Sapphire AVM üzerinden yaptığı vurgunu ortaya çıkardığım için Halkbank tweetlerime erişim kararı aldırmış. Sizden korkan sizin gibi olsun.

2) Batık şirketlerin milyarlarca liralık borçlarını üstlenip, üzerine bedavadan dağıttığınız kredileri de halkımız öğrendi. Şimdi, başka bir Halkbank vurgununu anlatalım.

3) Halkbank, 2021 yılında ilave istihdam taahhüdü karşılığında 1 milyon TL ve üzeri 4.004 kredi kullandırdı. Toplam kredi hacmi ise 12,1 milyar TL’yi geçti. Piyasaya göre oldukça uygun koşullarda verilen bu krediler ile yeni iş sahaları yaratılacaktı.

4) İşsizliğin azalması için iyi diyebilirsiniz ama maalesef sonuç çok başka. Taahhüt edilen istihdam sayısı 108.437 iken, yerine yetirilmeyen istihdam sayısı 38.719 oldu. Burada uygulanması gereken para cezası 52 milyon TL. Halkbank bu cezayı kesmedi.

5) Bir başka deyişle, Halkbank istihdam taahhüdü karşılığında milyarlarca TL verdiği ucuz kredilerin başka amaçlarla kullanılmasına göz yumdu. Belli şirketlere halkın kaynaklarıyla sermaye transferi yapıldı. Hepsi Sayıştay’ın kayıtlarında yer alıyor.

6) Haydi bu paylaşımıma da erişim engeli getirin! Halkbank’taki vurgunları ortaya çıkardığımızdan beri trolleri üzerime saldınız, türlü iftira ve tehditler savurdunuz. Geri adım atan namerttir. Belgeli vurgunları anlatmaya devam edeceğiz!"

"

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.