"Halkbank, hesap vermekten kaçamazsın!"

İstanbul

CHP PM Üyesi ve İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, Halkbank'ta yaşananların üzerine gitmeye devam ediyor.

CHP PM Üyesi ve İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, Halkbank'ta yaşanan bir ilginçliği daha gün yüzüne çıkardı. Karabat Sapphire AVM ve krediyi ödeyemeyen şirkete daha büyük kredi verilmesi skandallarından sonra Antalya'da yaşanan bir vurgunu daha anlattı. Karabat'ın açıklamalarına göre, borçlu bir şirketin taşınmazına el koyan Halkbank, taşınmazın kullanım haklarını yine bu şirkete veriyor ve şirket de bu binayı başlasına kiralıyor. Halkbank ise bu operasyondan milyonlarca lira zarar ettiriliyor.

Karabat'ın paylaşımları şöyle:

1) AKP Milletvekili Vahit Kiler ile Sapphire AVM’de vurguna imza atan Halkbank, bu konunun üzerine gidilmemesi için elinden geleni yapıyor. Şimdi size yeni bir vurgunu anlatayım.

2) Benim Sapphire vurgununu anlattığım tweetlere erişim yasağı getirildi. Bir milletvekilinin belgeleri ile ortaya çıkardığı skandal örtbas edilmeye çalışılıyor. Yetmedi, vurgunu yazan gazeteci Bitlis Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sinan Aygül, dün gece yarısı gözaltına alındı.

3) Burada ayrıca fikir açıklama özgürlüğü kısıtlanarak Anayasal suç işleniyor. AKP Bitlis Milletvekili Vahit Kiler ile hareket eden Halkbank yönetimi, diğer taraftan AKP’nin militanı olmuş yargı ile gözdağı vermeye çalışıyor. Bakın, bizi neden susturmaya çalışıyorlar...

4) 2014 yılında Antalya’daki bir firma ile Halkbank arasında kredi ilişkisi başlıyor. Bu şirket 13.12.2021’de iflas ediyor. Borçlarını ödemeyen bu şirketin 346,9 milyon TL’lik grup riskleri tasfiye ediliyor. Yani üzerine bir bardak soğuk su içiliyor.

5) 11,2 milyon TL’lik taşınmazı, banka 5,6 milyon TL’lik alacak karşılığında alıyor. 391,2 milyon TL’lik borcun faizinde indirim yapılarak 370 milyon TL’ye indiriliyor. Yani Halkbank, faizden iskonto yapıyor. Bu şirket kime ait?

6) Şirketin taşınmazlarının devir bedeli ve emlak vergisi de Halkbank tarafından ödeniyor. 18,7 milyon TL ödeme yapıldı. Yani, borçlunun borcunu alacaklı banka ödüyor. Şaka gibi! Ama bitmedi.

7) Şirketin taşınmazının kira hakkı bankaya devrediliyor. Banka yönetimi de kullanım hakkını tekrardan firmaya veriyor. Bankaya borcu olan firma da kalkıp bu tesisi üçüncü şahıslara kiraya veriyor. Nasıl bir çark kurdukları ortada!

8) Vatandaş bir kredi taksitini geciktirdiğinde icra tehdidi savuran Halkbank, söz konusu mali yönden batık dev şirketler olunca daha fazla kredi veriyor. Bunların hesabının sorulmamasını istiyorlar ama çok beklerler...

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.