İmamoğlu'ndan Kanal İstanbul çıkışı: "Siyasi ömürleri yetmeyecek!"

İstanbul

Kanal projesiyle İstanbul'a 2 milyon insanın daha yerleştirilmek istendiğine dikkat çeken İmamoğlu, “İstanbul'un böyle bir şeye tahammülü yok" dedi.

Kanal projesiyle İstanbul'a 2 milyon insanın daha yerleştirilmek istendiğine dikkat çeken İmamoğlu, “İstanbul'un böyle bir şeye tahammülü yok. İstanbul'un en ana kurumu, İBB’ye sormuyorsunuz. Açılan davaları yok sayıyorsunuz. Devletin, milletin parasını heba ettirmeyeceğiz. İstanbul'u yok etmelerine fırsat vermeyeceğiz. Hiçbir zaman bir hat çizemezsiniz bu tür girişimlerde. O hep büyür. Virüstür. Bulaşır ve devam eder. 2 milyonla kalmaz. Milyonlarca insan demektir. Zaten İstanbul'un böyle bir hacmi yoktur, kapasitesi yoktur. Buna asla müsaade etmeyeceğiz. Çünkü artık biz, İstanbul'un geleceğini İstanbullularla konuşuyoruz. Bir kapalı odada üç beş kişi bir kişinin dediğini uygulayan bir metodu da yok sayıyoruz. Yok hükmündedir. Siyasi ömürleri yetmeyecek” ifadelerini kullandı.

İmamoğlu'nun konuşmasında öne çıkanlar şöyle:

“39 YOLSUZLUK DOSYASI KISIR DÖNGÜNÜN İÇERİSİNDE DURUYOR”

“İl Başkanı sanıyorum konulardan bir haber konuşmuş. Çünkü konularla ilgili süreç, tamamen bunu söylediklerinin dışında bir süreç. Öncelikle şunu ifade edeyim: 39 yolsuzluk dosyasıyla ilgili süreç; biliyorsunuz İçişleri Bakanlığı'nın gönderildiği müfettişler tarafından dosyalara el konuldu. Burada suç duyurusunda bulunmayla ilgili mekanizmada biz zaten eksik davranmadık. Ki bununla ilgili zaman içerisinde duyurularımızı da yaptık. Eee suç duyurusunda bulunuyoruz ancak bu da işlem yapılmazsa bir anlamı olmuyor. Suç duyurusunda bulunduğunuz insanların tamamı devlet memuru. Devlet memuru olunca da ya burada Bakanlığın ya da Valiliğin izin vermesi gereken, yani savcılık oraya başvurduğu zaman izin vermesi gereken süreçlerin devreye girmesi gerekiyor. Yani şöyle: Bir daire, İçişleri Bakanlığı, müfettiş, İçişleri Bakanlığı ve Valilik… Böyle bir kısır döngü.

Bizim bu müdahale etmek istediğimiz 39 dosyanın tamamı, bu kısır döngünün içerisinde duruyor. Tabiri caizse, top çevriliyor. Ya da çevrilmiyor; olduğu yerde duruyor ve işlem yürümüyor. Madem bu kadar cesur bir çıkış yapıyor, ben İl Başkanı’na buradan çağrı yapıyorum suç duyurularımızın gereğinin yapılması hususunda. Ya da daha özgür bir biçimde bu dosyaların incelenmesi için tekrar dosyaların belediyemize iadesi hususunda adım atsınlar. Geçmişte bu işler nasıl yapılıyorsa, o şekilde yapılsın. Bu söylemlerinin arkası dolmuş olsun.”

Yorumlar (2)

Celaleddin Özarpacı 3 Yıl Önce

Senin siyasi ömrün yetecek mi çok merak ediyorum.Seçildiğinden beri İstanbula yararlı bir icrsatın yok Skandal beyanatlarla gündeme gelmeye çalışıyorsun.Böyle giderse siysasi mevta olacaksın.

Murat 3 Yıl Önce

Sen İstanbula hizmet için geldin ama çivi çakmadın... 2023 te balkon konuşmasına hazır ol gelki 18 yıldır alıştınız...

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.