"Kalkınma sürecini başlatıyoruz"

İstanbul

CHP PM Üyesi ve İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, İBB'de yapılanları anlattı ve iktidara gelince yapılacakları sıraladı..

CHP PM Üyesi ve İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, İBB'nin proje üstüne proje ortaya koyarken, CHP iktidarında çok daha güzel işlere imza atılacağını aktardı. Karabat, AKP döneminin sonuna gelindiğini vurgularken, "korku siyasetini"nin iş yapmadığını söyledi.

Karabat'ın açıklamaları şöyle:

1-Türkiye’yi tarihinin en büyük ekonomik krizine sokan, hukuku ve kamu güvenliğini yok eden AKP’de filmin sonuna gelindi. Bunu gören AKP ise halkı korkutarak, hatta tehdit ederek oy almaya çalışıyor.

2-AKP toplumu sistematik bir şekilde yoksullaştırdı ve sosyal yardımlara mahkum etti. Şimdi de halkı “CHP gelirse sosyal yardımlar kesilir” yalanıyla korkutmaya çalışıyor. İBB seçimlerinde de aynısını söylediler. Sonuçta yardımlar kesilmedi, 5 kat arttı.

3-Başka bir yalanları da, İBB’nin iştirakleri batar dediler. İSKİ’den tutun KİPTAŞ’a kadar tüm kurumlarımız proje üstüne proje yapıyorlar. Üstelik bunları AKP’nin Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın bütçe engellemelerine rağmen hayata geçiriyorlar.

4-Halen çıkıp “Bunlar çivi çakamaz” diyorlar. İstanbul’da da “Metro yapamaz” dediler. Peki, ne oldu? 10 metro aynı anda yapıldı, 6'sı açıldı. Kreş büyük problem dedik. İBB 75 kreş açtı, hedef 150.

5-Ankara’nın tüm engellemelerine rağmen bunu bahane etmedik. Yeşil alanlar yarattık, istihdam ofisleri kurduk. Avrupa’nın en büyük geri dönüşüm tesislerini yaptık. İSMEK’lerin sayısını çoğalttık. 200 binden fazla çocuğa ücretsiz Halk Süt ulaştırdık.

6-Ne demişlerdi? “İstanbul ve Ankara’da teröristler sayaç okuyacak.” Bu büyük iftiraya en büyük tepkiyi halkımız sandıkta verdi. İstanbul ve Ankara başta olmak üzere belediyelerimizin yaptığı binlerce icraatı tüm yurttaşlarımız biliyor.

7-Şimdi yine terörist iftirası atıyorlar. Yetmiyor, “Ekonomiyi yönetemezler, çok başlılık olacak, karar alamayacaklar” gibi yalanlar söylüyorlar. Ortak akıl ve liyakatla yönetimin nasıl başarılı olduğuna en büyük örnek, AKP’den aldığımız İstanbul ve Ankara belediyelerimizdir.

8-Sanki barınma ve gıda krizine kendileri neden olmamış, 10 milyon mülteciye kapı açmamışlar gibi konuşuyorlar. Soğanı 30, peyniri 250, eti 350 TL yaptılar. Şimdi utanmadan halkın karşısına geçip “Bunlar ekonomiyi batıracak” diyorlar.

9-Millet İttifakı olarak 15 Mayıs’ta iktidara geldiğimizde uygulayacağımız yol haritamız hazır. Binlerce plan, proje ve hedeften oluşan Ortak Politikalar Mutabakat Metni’nde bunları taahhüt altına aldık. Nasıl kalkınacağımızı tek tek anlattık.

10-Enflasyonu iki yıl içinde düşük tek haneye kalıcı bir biçimde indireceğiz. Türk Lirası’na yeniden itibar ve istikrar kazandıracağız. Yüzde 5’in üzerinde büyüme ve 5 yılın sonunda kişi başına geliri en az 2 katına çıkaracağız.

11-AKP, bunların hepsini yapabileceğimizi bildiği için bize her türlü iftirayı atıp halkı korkutmaya çalışıyor. Ne biz, ne de halkımız bu korku siyasetine teslim olmayacak. Kaynaklar rantçılara değil, vatandaşımıza akacak.

Yorumlar (2)

1 1 Yıl Önce

1

1 1 Yıl Önce

1

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.