Kenanoğlu’ndan Ankara Gar Katliamı’yla ilgili araştırma önergesi

İstanbul

HDP İstanbul Milletvekili Ali Kenanoğlu, 10 Ekim 2015 Ankara Gar Katliamı’na ilişkin Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı’na araştırma önergesi verdi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Ali KENANOĞLU, Türkiye tarihinin en kanlı intihar saldırısı olarak kayıtlara geçen 10 Ekim 2015 Ankara Gar Katliamı’na ilişkin Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı’na araştırma önergesi verdi. Kenanoğlu, aradan geçen 5 yıla rağmen olayların aydınlatılmadığını belirterek en alt düzeyden en üst düzeye kadar gerçek sorumluların yargı önüne çıkarılması için Anayasa’nın 98. ve Meclis İçtüzüğü ’nün 104. ve 105. maddeleri uyarınca HDP Meclis Grubu adına araştırma önergesini gerekçesiyle beraber TBMM’ye sundu.

Araştırma önergesi şöyle:

"Türkiye tarihinin en kanlı intihar saldırısı olarak kayıtlara geçen 10 Ekim 2015 Ankara Gar Katliamının üzerinden beş yıldan fazla süre geçmesine rağmen ülke tarihinin bu karanlık noktası halen aydınlatılmayı beklemektedir. Saldırıda yakınlarını kaybedenler “ne acılar hafifledi ne de adalet sağlandı” demektedir. 103 kişinin yaşamını yitirdiği, resmi kaynaklara göre 391 kişinin de yaralandığı Ankara Gar katliamında ihmali ve sorumluluğu bulunan en alt düzeyden en üst yetkililere kadar bütün kamu görevlileri ile birlikte bu eylemi planlayan ve yardım edenlerin yargı önüne çıkartılması amacıyla Anayasa’nın 98. ve Meclis İçtüzüğünün 104. ve 105. maddeleri uyarınca Meclis Araştırma sürecinin başlatılması gereğini arz ve teklif ederim."

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.