Kılıçdaroğlu: "Ekrem Başkan bütün engelleri aşıyor"

İstanbul

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu kutlayarak, "Ekrem Başkan bütün bu engellemelere rağmen bütün engelleri bilgiyle, birikimle aşan ve İstanbullulara hizmet eden kişidir" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Boğaziçi Rumeli Hisarı - Aşiyan Füniküler Hattı Açılışı'na katıldı.

Açılışta İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da yer aldı.

Kemal Kılıçdaroğlu, burada yaptığı açıklamada, "Ekrem Başkan bütün engelleri bilgiyle, birikimle aşan ve İstanbullulara hizmet eden kişidir. Sayın Başkan'ı yürekten kutluyorum" dedi.

Boğaziçi Üniversitesi'nin önemini anlatan Kılıçdaroğlu, "Eğer birileri sultanın sofrasında oturarak Boğaziçi'nde görev yapmaya çalışıyorsa oradan hayır gelmez" ifadelerini kullandı.

"Altı lider bir aradayız" diyen Kılıçdaroğlu, "Cumhuriyet'in ikinci yüzyılında bu güzel Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandıracağız" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"İstanbul gibi bir kentte yaşamanın kendine göre zorunları vardır. Ama o sorunları aşma konusunda kentin belediye başkanları, arkadaşlarıyla birlikte sorunları çözmeye talip olurlar.

Sayın Başkan hangi zorluklarla karşılaştığını ve bu zorlukları nasıl aştığını ayrıntılı bir şekilde ifade etti. Devleti yönetenlerin belli sorumlulukları vardı. O sorunları alt yöneticiler belli sorunlarla karşılaştığında üst yöneticiler bu sorunların aşılması için katkı verirler, çaba harcarlar. 'Hayır, bu sorunlar aşılmasın. İstanbul bizimdi, bir daha belediye başkanı sorunlarla karşılaşsın, sorunları çözemesin, biz gelelim'. Bu, sağlıklı ve tutarlı bir devlet anlayışı değildir. Ekrem Başkan bütün bu engellemelere rağmen bütün engelleri bilgiyle, birikimle aşan ve İstanbullulara hizmet eden kişidir. Hepinizin huzurunda sayın Başkan'ı yürekten kutluyorum.

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ MESAJI

Buraya gelirken yapılan bir rölyefin önünden geçtik. Boğaziçi Üniversitesi sadece Türkiye değil akademik dünya açısından da son derece önemli bir üniversite. Üniversitede her türlü düşüncenin özgürce tartışılması, bilgi üretmesi bir ülkenin ekonomik açıdan sıçramasına yol açar. Üniversiteyi felç ederseniz Osmanlı nasıl sanayi devrimini kaçırdıysa, siz teknoloji devrimini kaçırmış olursunuz. Acaba bunun farkında mı devleti yönetenler? Bir kişi 'Ben vizyon sahibiyim' diyorsa önümüzdeki yüzyıldaki gelişmeleri görmek zorundadır. Hangi gelişmelerin olduğunu bilmek zorundadır. Bilgi üretmeyen bir ülkenin 21. yüzyılda sınıf atlaması mümkün değildir. Bilgiyi üniversitelerde üreteceğiz. Eğer birileri sultanın sofrasında oturarak Boğaziçi'nde görev yapmaya çalışıyorsa oradan hayır gelmez. Kısır tartışmalar içinde 'Acaba belediye başkanına nasıl çelme takarım' anlayışına girerseniz devleti yönetemezsiniz, nitekim yönetemiyorlar.

"CUMHURİYETİ DEMOKRASİ İLE TAÇLANDIRACAĞIZ"

Bizler hep beraber Türkiye'yi ikinci yüzyıla hazırlayacağız. 6 lider bir aradayız. Bugün yaşadığımız şartları hepimiz biliyoruz ama hepimiz bu zorlukları nasıl aşacağımızı da biliyoruz. Aklın, bilginin, bilimin ne kadar değerli olduğunu biliyoruz. Demokrasinin vazgeçilmez olduğunu biliyoruz. Hİçbir vatandaşımın umutsuzluğa kapılmasını istemem. Eğer bu ülke en zor zamanlarda Milli Kurtuluş Savaşı'nı vermiş ve büyük başarılara imza atmışsa ve attığı imza bütün mazlum ülkelere örnek olmuşsa, onlar da bizim verdiğimiz mücadeleyi örnek alığ kendi bağımsızlıklarını inşa etmişlerse Cumhuriyet'in ikinci yüzyılında bu güzel Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandıracağız."

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.